Hoofdpijn

Je bent hier:

Hoofdpijn

90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. De oorzaak van hoofdpijn is niet altijd duidelijk. Meestal is het een onschuldige klacht, maar een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat zij het dagelijks leven flink belemmeren. Na de verkoudheid is hoofdpijn de meest gehoorde klacht door de huisarts. De manueel therapeut kan verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Wil jij ook een oplossing voor jouw aanhoudende hoofdpijn? Neem direct contact op met onze specialisten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor hoofdpijn

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn ontstaat vanuit de spieren en banden rondom de schedel en nek, bloedvaten, hersenvliezen of de hersendruk. Stress, overbelasting en vermoeidheid, roken, kiespijn en oorinfecties kunnen hoofdpijn veroorzaken. Ook kan een verkeerde lichaamshouding, stijve nek, te weinig drinken of slaapgebrek zorgen voor hoofdpijn. De manueel therapeut gaat op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, waarna een persoonlijk behandelplan met jou wordt opgesteld. Zo kan jij snel weer genieten van jouw dagelijkse activiteiten.

Soorten hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine kan manuele therapie helpen. (Spier)spanningshoofdpijn ontstaat niet alleen door stress, maar door spierspanning in jouw nek en schouders als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding. Cervicogene hoofdpijn komt vanuit een blokkering in de bovenste nekwervels. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijn en begeleiden jou graag bij de vermindering van jouw klacht. Ervaar jij clusterhoofdpijn? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Behandeling hoofdpijn

De manueel therapeut kan verlichting bieden bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en in sommige gevallen bij migraine. Tijdens de intake stelt de manueel therapeut jou vragen om de oorzaak en belemmering van jouw klacht in kaart te brengen. Hierna stel jij samen een passend behandelplan op. Mogelijk krijg jij oefeningen mee naar huis zodat jij thuis ook zelfstandig aan jouw herstel kunt werken. Dat is efficiënt!

“Ik heb soms een stijve nek en heb daardoor vaak last van hoofdpijn. Als de therapeut dit losmaakt helpt dit geweldig en heb ik echt veel minder last."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak hoofdpijn

Voor hoofdpijn kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.