Hoofdpijn: migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn

Je bent hier:

Hoofdpijn: migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn

90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. De oorzaak van hoofdpijn is niet altijd duidelijk. Meestal is het een onschuldige klacht, maar een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat zij het dagelijks leven flink belemmeren. Na de verkoudheid is hoofdpijn de meest gehoorde klacht door de huisarts. De manueel therapeut kan verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Wilt u ook een oplossing voor uw aanhoudende hoofdpijn? Neem direct contact op met onze specialisten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor hoofdpijn

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn ontstaat vanuit de spieren en banden rondom de schedel en nek, bloedvaten, hersenvliezen of de hersendruk. Stress, overbelasting en vermoeidheid, roken, kiespijn en oorinfecties kunnen hoofdpijn veroorzaken. Ook kan een verkeerde lichaamshouding, stijve nek, te weinig drinken of slaapgebrek zorgen voor hoofdpijn. De manueel therapeut gaat opzoek naar de oorzaak van uw klachten, waarna een persoonlijk behandelplan met u wordt opgesteld. Zo kunt u snel weer genieten van uw dagelijkse activiteiten.

Soorten hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine kan manuele therapie helpen. (Spier)spanningshoofdpijn ontstaat niet alleen door stress, maar door spierspanning in uw nek en schouders als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding. Cervicogene hoofdpijn komt vanuit een blokkering in de bovenste nekwervels. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijn en begeleiden u graag bij de vermindering van uw klacht. Ervaart u clusterhoofdpijn? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Behandeling hoofdpijn

De manueel therapeut kan verlichting bieden bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en in sommige gevallen bij migraine. Tijdens de intake stelt de manueel therapeut u vragen om de oorzaak en belemmering van uw klacht in kaart te brengen. Hierna stelt u samen een passend behandelplan op. Mogelijk krijgt u oefeningen mee naar huis zodat u thuis ook zelfstandig aan uw herstel kunt werken. Dat is efficiënt!

“Ik heb soms een stijve nek en heb daardoor vaak last van hoofdpijn. Als de therapeut dit losmaakt helpt dit geweldig en heb ik echt veel minder last."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak hoofdpijn

Voor hoofdpijn kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak