Wij zijn ervan overtuigd dat het slim inzetten van technologie grote voordelen heeft binnen de zorg. Maar wat verstaan we eigenlijk onder eHealth? Wat zijn die voordelen bij fysiotherapie? En geldt dit voor iedere cliënt die een bezoek brengt aan één van onze praktijken? Wij vroegen het aan fysiotherapeut Janno Barlage, specialist op het gebied van eHealth.

Wat is eHealth?

eHealth staat voor elektronische gezondheidszorg, de technologie die ons helpt om de gezondheid van de cliënt te verbeteren of hierbij te ondersteunen. Waar de digitalisering in ons leven een steeds grotere rol speelt, is dit in de zorg nog niet altijd het geval. Maar ook in de fysiotherapie, van oudsher ‘hands-on’, biedt eHealth veel voordelen. Daarom streven we ernaar om voorop te lopen in de toepassing van eHealth binnen de fysiotherapie.

Wat zijn die toepassingen van eHealth bij fysiotherapie? Is dat een stappenteller?

Digitale gezondheidszorg gaat verder dan bijvoorbeeld een elektronische stappenteller. Zo werken we steeds meer met de FysioHolland App. Een handige tool voor zowel de cliënt als de fysiotherapeut om de voortgang van de behandeling bij te houden. In de app kun je als cliënt voor jou relevante informatie vinden, oefeningen volgen, afspraken maken en vragen aan de fysiotherapeut stellen. Veel cliënten geven aan dat de app hen het gevoel geeft grip op de behandeling te hebben. Dit zorgt voor meer motivatie en rust. Voor de fysiotherapeut geeft de app meer inzicht in de vooruitgang van de cliënt. De gezondheidsvraag van de cliënt is nu in toenemende mate leidend, in plaats van de agenda van de fysiotherapeut. Zo werkt deze technologie als waardevolle aanvulling op de traditionele behandeling.

Naast de FysioHolland App kijken we waar we digitale technologieën nog meer kunnen inzetten om informatie beter toegankelijk te maken, cliënten meer regie te geven over hun zorg en de relatie met de fysiotherapeut te versterken. We kunnen eHealth ook gebruiken om mensen te motiveren en inspireren voor een gezond leven. Zo hebben we recent voor het eerst een live chat georganiseerd voor cliënten en beginnen we in februari met een Instagram cursus voor onze cliënten. Allemaal spannende ontwikkelingen die de toekomst van de zorg zullen vormgeven.

Benieuwd naar onze Instagram cursus? Bekijk het hier!