Behandeling bij heupklachten

Je bent hier:

Heupklachten

Klachten aan de heup kunnen jou tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Jij kunt bijvoorbeeld last hebben tijdens het lopen, zitten en liggen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose zijn mogelijke oorzaken van jouw heupklachten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op. 

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullend pakket bij jouw zorgverzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de eventuele voorwaarden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Heupklachten door artrose

Eén van de meest voorkomende heupaandoeningen is artrose (slijtage) van het heupgewricht. Het ontstaan van artrose hoort bij het toenemen van de leeftijd, echter zijn er ook risicofactoren bekend voor het ontstaan van deze aandoening. Zo zijn het uitvoeren van zwaar fysiek werk, een operatie in de voorgeschiedenis, het uitoefenen van topsport en overgewicht enkele factoren. Voor meer informatie over de behandeling van heupklachten kan jij contact met ons opnemen of direct een afspraak maken. 

Fysiotherapie bij een heupprothese

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen kan jij snel jouw actief met jouw herstel aan de slag. Wanneer jij direct na de operatie de juiste fysiotherapeutische zorg ontvangt en dit bij thuiskomst doorzet kan jij snel beginnen met bewegen en het opbouwen van jouw belastbaarheid.

Behandeling bij heupklachten

Tijdens de intake onderzoekt de fysiotherapeut jouw heupklachten. Hij kijkt onder andere naar de intensiteit en duur van jouw klachten, de beperkingen die jou bij de dagelijkse activiteiten ervaart, de spierconditie en jouw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt hij een individueel behandelplan op. Met behulp van online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merk jij vaak binnen enkele behandelingen verbetering.

"Ik ben naar FysioHolland gegaan voor behandeling van een slijmbeursontsteking aan mijn heup. Na enkele behandelingen merkte ik al resultaat. Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren."

Anoniem - Zorgkaart Nederland

Afspraak heupklachten

Voor heupklachten kan terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.