Behandeling bij heupklachten

Je bent hier:

Heupklachten

Klachten aan de heup kunnen u tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. U kunt bijvoorbeeld last hebben tijdens het lopen, zitten en liggen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose zijn mogelijke oorzaken van uw heupklachten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met u op zoek naar de oorzaak en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op. 

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullend pakket bij uw zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de eventuele voorwaarden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Heupklachten door artrose

Eén van de meest voorkomende heupaandoeningen is artrose (slijtage) van het heupgewricht. Het ontstaan van artrose hoort bij het toenemen van de leeftijd, echter zijn er ook riscofactoren bekend voor het ontstaan van deze aandoening. Zo zijn het uitvoeren van zwaar fysiek werk, een operatie in de voorgeschiedenis, het uitoefenen van topsport en overgewicht enkele factoren. Voor meer informatie over de behandeling van heupklachten kunt u contact met ons opnemen of direct een afspraak maken. 

Fysiotherapie bij een heupprothese

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen kunt u snel uw actief met uw herstel aan de slag. Wanneer u direct na de operatie de juiste fysiotherapeutische zorg ontvangt en dit bij thuiskomst doorzet kunt u snel beginnen met bewegen en het opbouwen van uw belastbaarheid.

Behandeling bij heupklachten

Tijdens de intake onderzoekt de fysiotherapeut uw heupklachten. Hij kijkt onder andere naar de intensiteit en duur van uw klachten, de beperkingen die u bij de dagelijkse activiteiten ervaart, de spierconditie en uw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt hij een individueel behandelplan op. Met behulp van online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merkt u vaak binnen enkele behandelingen verbetering.

"Ik ben naar FysioHolland gegaan voor behandeling van een slijmbeursontsteking aan mijn heup. Na enkele behandelingen merkte ik al resultaat. Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren."

Anoniem - Zorgkaart Nederland

Afspraak heupklachten

Voor heupklachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak