Naast een knieteam hebben we ook een schouderteam in Amsterdam. Met dit team kunnen we schouderklachten vanuit verschillende perspectieven bekijken. Er zitten fysiotherapeuten met verschillende specialisaties aan tafel en we werken samen met het Cancer Care Center. Veel mensen met borstkanker hebben namelijk ook schouderklachten. Dave Heijblok, fysiotherapeut bij FysioHolland Amsterdam, coördineert het schouderteam.

 

Groot zorgnetwerk

Met het OLVG hebben we ook een mooie samenwerking, we krijgen veel specifieke verwijzingen vanuit onze contacten met orthopeden. Daarnaast is eén collega aangesloten bij het VU traumanetwerk en een ander werkt ook bij de Bergman Kliniek. Al met al een breed netwerk waar we kennis uit kunnen putten.

 

Complex gewricht

We bespreken verschillende onderzoeken en toetsen die bij elkaar. De schouder is een complex gewricht en voor meerdere fysiotherapeuten spannend. Het is echt een puzzel die je moet leggen. Eenmaal bezig valt het mee. Het schouderoverleg helpt hierin, therapeuten krijgen meer zelfvertrouwen. We proberen elkaar te prikkelen de moeilijke vraagstukken aan te pakken. En we willen ook de sportorthopedische klachten oppakken en daarin nog meer gaan samenwerken met het OLVG.

 

——————

“Fysiotherapie wordt steeds meer de stap tussen de huisarts en de specialist. Nu is dat vaak nog een grijs gebied. Ik geloof dat daar een grotere rol voor de fysiotherapeut is weggelegd. We weten veel over het bewegingsapparaat en die kennis kunnen we veel beter en slimmer inzetten. Dat betekent voor ons meer bewegingsvrijheid en voor de cliënt snellere en persoonlijkere zorg.”

—————

 

Motivatie schouderteam

Er zijn bij FysioHolland Amsterdam meer fysiotherapeuten die voor de sportkant kiezen, voor het knieteam. Dat is voor velen is vertrouwd, en bekend terrein. Ik hoop op meer therapeuten die de schouderkant op durven. Die zichzelf daarin uitdagen. Dat hopen we ook met dit schouderteam te bereiken. 

Dave is algemeen fysiotherapeut, gespecialiseerd in schouder-, hand- en polsklachten, en volgt een master manuele therapie. Op locatie Blasiusstraat in Amsterdam coördineert hij het schouderteam. Ook draait hij regelmatig mee op de poli van het OLVG.