Hardloopklachten

Je bent hier:

Hardloopklachten

Bent u fanatiek hardloper? Ervaart u hierbij wel eens klachten aan bijvoorbeeld uw voet, enkel, scheenbeen of knieën? Of wilt u weten hoe u klachten kunt voorkomen? Hardloopklachten kunnen ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Bij ons werken gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten die u graag verder helpen en samen met u de oorzaak van uw klachten achterhalen. Wanneer de oorzaak duidelijk is werken zij samen met u aan een snel herstel. 


app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Soorten hardloopklachten

Hardlopen is fysiek een belastende sport, uw benen krijgen best wat te verduren tijdens het hardlopen. Veelvoorkomende klachten bij hardlopers zijn dan ook klachten aan de scheenbeen, achillespees, hamstring, voet en knie. Een fysiotherapeut kan helpen u klachten te verminderen.

Voorkomen van hardloopklachten

Bij het voorkomen van deze klachten speelt goed schoeisel een belangrijke rol. Bij een voet- loop- en hardloopanalyse kijkt de (sport)fysiotherapeut naar verschillende aspecten, onder andere naar uw schoeisel, de stand van uw voeten, voetafwikkeling en de bewegingen die u maakt tijdens het lopen. Wanneer dit in kaart gebracht is ontvangt u tips om klachten in te toekomst te voorkomen. 

Behandeling bij hardloopklachten

Voor de behandeling van deze klachten kunt u zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht. De therapeut onderzoekt samen met u waar de klachten vandaan komen en stelt daarna een passend behandelprogramma op om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

“De therapeut weet veel van hardloopblessures en gebruikte ook dry needling voor mijn kuit. Hierdoor kon ik snel weer gaan lopen!”

Anoniem - Zorgkaart Nederland

Afspraak hardloopklachten

Voorhardloopklachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak