Haptotherapie

Je bent hier:

Haptotherapie

Haptotherapie (ook wel haptonomie genoemd) is lichaamsgerichte therapie waarbij je gevoel centraal staat. We zien vaak dat mensen (soms door bepaalde gebeurtenissen) minder open staan voor wat ze voelen van hun lichaam en hun emoties. Dit heeft tot gevolg dat u minder goed in staat bent om te doen wat goed is voor u. Dit resulteert bijvoorbeeld in stressklachten (burn-out), lichamelijke (onverklaarbare) klachten, veel piekeren, slechtere prestaties op uw werk of een onzeker en angstig gevoel. Wilt u de oorzaak van uw klachten achterhalen en aanpakken? Onze gespecialiseerde therapeuten helpen graag uw klachten te verminderen en leren u hoe u met uw klachten om kunt gaan.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is haptotherapie geschikt?

Haptotherapie helpt bij burn-out of stressklachten, verbetering van uw werkprestaties, het aangeven van grenzen, lekkerder ‘in uw vel’ zitten, omgaan met angst, verdriet, agressie, vermoeidheid of onzekerheid, verwerken van een moeilijke gebeurtenis en lichamelijke (onverklaarbare) klachten. Haptotherapie brengt uw gevoel en verstand weer in balans. De therapeut gaat samen met u op zoek naar een manier om beter om te gaan met uw klachten en/of problemen, zodat u minder pijn en last ervaart bij fysieke klachten.

Werkwijze Haptotherapie

In de sessies doet u nieuwe ervaringen op die direct voelbaar en inzetbaar zijn in het dagelijks leven. U kunt daardoor ongewenst gedrag en ongewenste gedachtes makkelijker veranderen en uw talenten en kwaliteiten beter inzetten. U krijgt meer regie over uw eigen leven, piekert minder en voelt uzelf krachtiger. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. De begeleiding wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars. De eerste afspraak is een kennismaking en geheel vrijblijvend.

Haptotherapie tijdens zwangerschap

Haptotherapie kan ook helpen tijdens zwangerschap. Tijdens de sessies wordt u voorbereid op de komst van uw kindje en kunnen zwangerschapsklachten verminderd worden. Het geeft u vertrouwen en kracht om de bevalling aan te kunnen. De sessies zijn ook geschikt voor uw partner. Op die manier bouwt u samen een band op met het kindje en leert uw partner hoe hij u kan ondersteunen. De sessies beginnen vanaf dat u uw kindje voelt bewegen. Dat is ongeveer tussen de 20 en 24 weken. Er zijn zes sessies tijdens de zwangerschap en één sessie als het kindje is geboren.

Afspraak maken?

Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak