Haptotherapie

Je bent hier:

Haptotherapie

Haptotherapie (ook wel haptonomie genoemd) is lichaamsgerichte therapie waarbij je gevoel centraal staat. We zien vaak dat mensen (soms door bepaalde gebeurtenissen) minder open staan voor wat ze voelen van hun lichaam en hun emoties. Dit heeft tot gevolg dat jij minder goed in staat bent om te doen wat goed is voor jou. Dit resulteert bijvoorbeeld in stressklachten (burn-out), lichamelijke (onverklaarbare) klachten, veel piekeren, slechtere prestaties op jouw werk of een onzeker en angstig gevoel. Wil jij de oorzaak van jouw klachten achterhalen en aanpakken? Onze gespecialiseerde therapeuten helpen graag jouw klachten te verminderen en leren jou hoe jij met jouw klachten om kunt gaan.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is haptotherapie geschikt?

Haptotherapie helpt bij burn-out of stressklachten, verbetering van jouw werkprestaties, het aangeven van grenzen, lekkerder ‘in jouw vel’ zitten, omgaan met angst, verdriet, agressie, vermoeidheid of onzekerheid, verwerken van een moeilijke gebeurtenis en lichamelijke (onverklaarbare) klachten. Haptotherapie brengt jouw gevoel en verstand weer in balans. De therapeut gaat samen met jou op zoek naar een manier om beter om te gaan met jouw klachten en/of problemen, zodat jij minder pijn en last ervaart bij fysieke klachten.

Werkwijze Haptotherapie

In de sessies doe jij nieuwe ervaringen op die direct voelbaar en inzetbaar zijn in het dagelijks leven. Jij kunt daardoor ongewenst gedrag en ongewenste gedachtes makkelijker veranderen en jouw talenten en kwaliteiten beter inzetten. Jij krijgt meer regie over jouw eigen leven, piekert minder en voel jezelf krachtiger. Jij hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. De begeleiding wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars. De eerste afspraak is een kennismaking en geheel vrijblijvend.

Haptotherapie tijdens zwangerschap

Haptotherapie kan ook helpen tijdens zwangerschap. Tijdens de sessies word jij voorbereid op de komst van jouw kindje en kunnen zwangerschapsklachten verminderd worden. Het geeft jou vertrouwen en kracht om de bevalling aan te kunnen. De sessies zijn ook geschikt voor jouw partner. Op die manier bouw jij samen een band op met het kindje en leert jouw partner hoe hij jou kan ondersteunen. De sessies beginnen vanaf dat jij jouw kindje voelt bewegen. Dat is ongeveer tussen de 20 en 24 weken. Er zijn zes sessies tijdens de zwangerschap en één sessie als het kindje is geboren.

Afspraak maken?

Vind hier een praktijk bij jou in de buurt.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.