Handtherapie

Je bent hier:

Handtherapie

Heeft u klachten aan uw hand of pols? Bent u herstellende van een breuk, handletsel of overbelasting? Of belemmert handartrose u in uw dagelijkse activiteiten? Als u uw handen niet goed kunt bewegen geeft dit al snel beperkingen in uw dagelijkse handelingen. De gespecialiseerde handtherapeuten pakken uw klachten gericht aan en geven praktisch advies bij alle bezigheden. Hiervoor werken we nauw samen met specialisten op het gebied van handklachten. Zo kunnen we u de optimale zorg bieden die nodig is voor een snel en optimaal herstel.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is handtherapie?

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in klachten rondom de hand en pols. De handtherapeut behandelt uw pols, hand of vingers na bijvoorbeeld een breuk, bij artrose, overbelastingsklachten, vochtophoping na een letsel of breuk, en bij langdurige of chronische polsklachten. Ook bij triggerfingers, een skiduim of een mallet vinger kan handtherapie helpen. Herkent u één van deze klachten? Neem dan contact op met de praktijk.

Behandeling handblessure

Onder begeleiding van de handtherapeut bouwt u de belasting middels therapie en oefeningen weer op. Eventueel wordt een spalk op maat gemaakt, waardoor deze altijd een optimale pasvorm heeft. Bij zowel acute als chronische klachten kunt u een spalk laten aanmeten. Hoe lang u de spalk moet dragen is afhankelijk van uw klacht, uw situatie en de snelheid van het herstel. Meer weten? Vraag het onze specialist!

Hand of vingers spalken

Heeft u chronische klachten aan uw hand of pols? Dan kan een spalk een oplossing zijn. Met een op maat gemaakte spalk kan de hand tot rust komen, waardoor de klachten verminderen. Als uw klachten het gevolg zijn van een acute blessure (bijvoorbeeld skiduim of mallet vinger) is het belangrijk dat de weke delen voldoende rust krijgen, zodat deze kunnen herstellen.

Afspraak handtherapie

Voor handtherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak