De spieren aan de achterkant van het bovenbeen worden hamstrings genoemd. Een blessure hieraan ontstaat vaak tijdens het sporten, in het bijzonder wanneer er wordt gesprint.  Daarnaast kan jij ook een blessure aan de hamstring krijgen in het dagelijks leven, wanneer jij bijvoorbeeld een plotselinge beweging maakt zoals uitglijden.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken hamstringblessure

Hoe een blessure aan de hamstring ontstaat ligt aan verschillende factoren:

  • Plotselinge bewegingen (bv. sprinten)
  • Vermoeidheid
  • Slechte/geen warming-up
  • Onbalans tussen de kracht van verschillende spieren
  • Verstappen/uitglijden

Klachten bij een hamstringblessure

Wanneer jij een blessure aan de hamstring hebt, voel jij erge kramp en een heftige pijn in jouw bovenbeen, te vergelijken met een zweepslag. Jij kunt jouw been moeilijk buigen en ook het rekken/aanspannen van jouw beenspieren is pijnlijk. Het kan voorkomen dat er na enkele dagen een bloeduitstorting ontstaat aan de achterkant van jouw bovenbeen.

Fysiotherapie bij een hamstringblessure

Als jij denkt een blessure aan de hamstring te hebben, vermijd zoveel mogelijk de bewegingen die pijn doen totdat jij meer zekerheid hebt. Wij onderzoeken hoe de blessure is ontstaan en welke oefeningen jou kunnen helpen bij het herstel. Afhankelijk van de ernst van jouw blessure is wel of geen aanvullend onderzoek nodig. Ook kunnen wij bepalen wanneer jij weer kunt gaan sporten.

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor een hamstringblessure

Voor een blessure aan de hamstring kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.