De spieren aan de achterkant van het bovenbeen worden hamstrings genoemd. Een blessure hieraan ontstaat vaak tijdens het sporten, in het bijzonder wanneer er wordt gesprint.  Daarnaast kunt u ook een blessure aan de hamstring krijgen in het dagelijks leven, wanneer u bijvoorbeeld een plotselinge beweging maakt zoals uitglijden.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken hamstringblessure

Hoe een blessure aan de hamstring ontstaat ligt aan verschillende factoren:

  • Plotselinge bewegingen (bv. sprinten)
  • Vermoeidheid
  • Slechte/geen warming-up
  • Onbalans tussen de kracht van verschillende spieren
  • Verstappen/uitglijden

Klachten bij een hamstringblessure

Wanneer u een blessure aan de hamstring heeft, voelt u erge kramp en een heftige pijn in uw bovenbeen, te vergelijken met een zweepslag. U kunt uw been moeilijk buigen en ook het rekken/aanspannen van uw beenspieren is pijnlijk. Het kan voorkomen dat er na enkele dagen een bloeduitstorting ontstaat aan de achterkant van uw bovenbeen.

Fysiotherapie bij een hamstringblessure

Als u denkt een blessure aan de hamstring te hebben, vermijd zoveel mogelijk de bewegingen die pijn doen totdat u meer zekerheid heeft. Wij onderzoeken hoe de blessure is ontstaan en welke oefeningen u kunnen helpen bij het herstel. Afhankelijk van de ernst van uw blessure is wel of geen aanvullend onderzoek nodig. Ook kunnen wij bepalen wanneer u weer kunt gaan sporten.

Zoek een locatie bij u in de buurt voor een hamstringblessure

Voor een blessure aan de hamstring kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over een hamstringblessure?