Slaat u wel eens 300 yards met een driver? Bij deze slag maakt u een bepaalde beweging met uw arm. Hoe vervelend is het dat u per slag een bepaalde pijn voelt? Bij een golfarm voelt u pijn aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn kan uitstralen over uw onderarm en naar de hand toe. In tegenstelling tot wat de naam golfarm suggereert, komt deze aandoening slechts bij een klein deel van de mensen die golft voor. Een golfarm ontstaat voornamelijk tijdens het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden of klussen.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is een golfarm?

Dit is een ontsteking van de pezen van de onderarmspieren. Deze spieren zitten vast aan de binnenste gewrichtsknobbel van de bovenarm. Het ontstaat door een zwaaiende slagbeweging van de onderarm en schouder, vergelijkbaar met een beweging die men maakt tijdens het golfen, vandaar de naam.

Oorzaken golfarm

De klachten bij deze aandoening ontstaan geleidelijk. Een golfarm kan zich ontwikkelen als u te lang en te vaak dezelfde bewegingen maakt waarmee u druk zet op uw arm. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u dagelijks werkt met gereedschap of tijdens het golfen. Ook klimmers hebben een hoger risico op deze aandoening.

Klachten bij een golfarm

Als u hier last van heeft, voelt u pijn aan de binnenkant van uw elleboog. Zeker wanneer u uw pols en hand aanspant is de pijn voelbaar. Andere veelvoorkomende klachten bij deze aandoening zijn:

  • Drukpijn aan de binnenste zijde van de elleboog
  • Pijn bij inspanning van de onderarm
  • Pijn bij het maken van een vuist
  • Tintelend gevoel in de pink/ringvinger

Zoek een locatie bij u in de buurt voor een golfarm

Voor een golfarm kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over een golfarm?