fysiotherapeut Vincent Maassen

“Lokale verbinding als sleutel voor succesvolle fysiotherapielocatie”

Met veel plezier presenteren wij: Golden Oldies! Fysiotherapeuten met jarenlange ervaring die de kwaliteit binnen FysioHolland waarborgen maken hier hun intrede. Met deze keer: Vincent Maassen, bevlogen ondernemende fysiotherapeut.

De start van zijn fysiotherapiepraktijk in Boxmeer in 1982 verliep niet bepaald rooskleurig. De regioverzekeraar traineerde het contract. En niet alle huisartsen waren ingenomen met het initiatief van Vincent Maassen en verwezen niet naar hem. In oktober van zijn eerste jaar zag hij zelfs geen enkele patiënt. Maar Vincent hield vol en zocht naar verbinding met de lokale ondernemers en sportclubs. Marketing was in die jaren in de fysiotherapie en zorg nog niet toegestaan, maar geen nood wat Vincent betreft. Om zijn naamsbekendheid te vergroten, betaalde hij bij de lokale winkeliers altijd met girobetaalkaarten waarop de naam van zijn praktijk stond. Verbouwingen en reparaties besteedde hij uit bij lokale leveranciers. Ook de collectant van het voor Boxmeer belangrijke Lourdesfonds trof met Vincent, ondanks zijn rampzalige exploitatie, een gulle gever.

De jaren erna betaalden zijn vindingrijkheid en inspanningen zich uit in forse uitbreiding van zijn praktijk. En niet alleen wat betreft patiënten. Al snel kreeg Vincent er collega’s bij en de echte versterking was de komst van echtgenote Lotje, met wie hij ook fysiotherapie gestudeerd had. Zij zette niet alleen de kinderfysiotherapie op in de praktijk en in scholen, maar was ook verantwoordelijk voor de interne organisatie. Vincent bleef verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere het ziekenhuis in Boxmeer en het relatiebeheer met bedrijven en lokale ondernemers.

Hoogtepunt in Boxmeer

Hoogtepunt voor de nu 62-jarige Vincent was de start in het voormalige gebouw van Stichting “de Wederopbouw” in 2002 in Boxmeer. Daar realiseerden Vincent en Lotje een prachtige fysiotherapielocatie. De grote oude binnentuin werd omgetoverd tot een trainingszaal als het hart van de praktijk, waar hij, Lotje en de 20 andere collega’s dagelijks nog met veel plezier werken. Recent hebben Vincent en Lotje zich aangesloten bij FysioHolland om de krachten te bundelen en de lokale presentie nog verder te versterken met goede en vernieuwende zorgconcepten. Vincent en Lotje blijven ook de komende jaren als vanouds de handen uit de mouwen steken en daar is FysioHolland ontzettend blij mee!