Aad Hoogendam Golden oldies - FysioHolland
Met veel plezier presenteren wij: Golden Oldies! Fysiotherapeuten met jarenlange ervaring die de kwaliteit binnen FysioHolland waarborgen maken hier hun intrede. Met deze keer Aad Hoogendam: fysiotherapeut, basketballer en mentor.

 

Eind jaren ‘80 begon Aad Hoogendam een eigen praktijk. Om zijn cliënten goed te kunnen bedienen, investeerde hij stevig in zichzelf met diverse opleidingen, waaronder manuele therapie, echografie, dry needling, blockpoint-relock methode en podologie. In zijn beginperiode zocht Aad veel contact met sportverenigingen en huisartsen, wat ervoor zorgde dat de praktijk al snel goed liep. Dat kwam ook vooral door zijn enorme drive om de belangen van de cliënt op de eerste plaats te zetten. Zijn aanpak was gericht op snelle beschikbaarheid, persoonlijke aandacht en een snelle re-integratie en/of return to play met inzet van andere disciplines, indien dat nodig was.

Halverwege de jaren ‘90 liet Aad in Vlaardingen een eigen pand bouwen waarin hij zijn visie tot uitvoer kon brengen. De boomlange Hoogendam speelde op hoog niveau basketbal en wilde in zijn nieuwe pand uitgebreide sportfaciliteiten creëren. De medische fitness was met name gericht op de terugkerende klachten die Aad in zijn cliënten populatie voorbij zag komen, welke met een actieve vervolgaanpak te voorkomen waren. Veel huisartsen en verzekeraars begrepen dat niet en vonden uit principe dat mensen met klachten en trainende cliënten niet door elkaar mochten trainen.

Sinds ruim een jaar heeft Aad zich aangesloten bij FysioHolland, waarbij hij zich blijft concentreren op goede zorg voor zijn cliënten die door het internet ook meer een stem hebben gekregen. Jonge collega’s van FysioHolland in de regio Rotterdam wil Aad stimuleren om beter contact te maken met de cliënt en naar het totaalbeeld te kijken. Bovenal wil hij collega’s stimuleren om met meer drive te werken en zodoende praktijken te creëren waar mensen met fysieke klachten graag langsgaan!