Slimfit pannenkoeken - fysioholland

Een gezond Sinterklaas-ontbijt, een goed alternatief als u gezond wilt blijven eten tijdens de feestdagen. Het eind van het jaar nadert en daarmee ook de gezellige feestdagen met allerlei lekkernijen en verleidingen. FysioHolland werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals diëtisten en (huis)artsen. Ons doel is; iedereen gezond en actief! Hoe blijven we gezond en actief tijdens deze dagen? We vroegen diëtist Eva om een aantal goede tips en delen deze komende weken graag met u. 

 

Recept gezond Sinterklaas-ontbijt: boekweitpannenkoeken

Wat is er nu beter dan een gezonde Sinterklaas-maaltijd die u niet alleen als ontbijt maar ook als lunch en zelfs avondeten op pakjesavond gemakkelijk kunt klaarmaken? Eva Koopman, diëtiste en lifestylecoach van Slim Fit deelt een recept voor de lekkerste Sinterklaas boekweitpannenkoeken.

Wat heeft u hiervoor nodig?
– 100 gram boekweitmeel
– 2 eieren
– 300 ml (amandel)melk
– Snufje zout
– Theelepel speculaaskruiden
– Olie, om in te bakken

Doe het boekweitmeel in een kom en meng met een garde het snufje zout erdoorheen. Voeg de eieren er een voor een aan toe, daarna beetje bij beetje de melk en blijf roeren tot het een glad beslag wordt. Het beslag is klaar wanneer er een lint van de garde afloopt als de garde uit het beslag wordt gehaald. Is het beslag nog te dik? Voeg dan extra melk toe! Wanneer het beslag goed klaar is, laat dan een koekenpan goed heet worden en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

Serveer het met extra speculaaskruiden en vers fruit.

Eet smakelijk!

Wilt u meer weten over gezond en actief leven? Of wilt u begeleiding bij het sporten? Neem dan gerust contact met ons op. Vind een locatie bij u in de buurt.