Fysiotherapie voor ouderen

Je bent hier:

Fysiotherapie voor ouderen

Neemt jouw spierkracht af? Wordt het uitvoeren van dagelijkse activiteiten moeilijker? Of heb jij onlangs een beroerte gehad waardoor jij beperkt bent in jouw fysieke mogelijkheden? De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Bijvoorbeeld wanneer jij beperkingen ervaart in het bewegen of valproblemen heeft als gevolg van een ziekte of aandoening. Onze gespecialiseerde geriatriefysiotherapeuten begeleiden jou om samen jouw mobiliteit en zelfstandigheid te herwinnen.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat doet de geriatrie fysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De geriatriefysiotherapeut stemt de behandeling waar nodig af met zorgverleners, en adviseert en begeleidt gezinsleden en mantelzorgers over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Uiteraard kan jij altijd terecht voor vragen. Ben jij familie of mantelzorger en wil jij advies? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Fysiotherapie voor ouderen

Tijdens de eerste afspraak worden jouw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en jij wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Valpreventie: vallen bij ouderen voorkomen

Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp terecht na (voornamelijk) privé-valongeval, zo stelt VeiligheidNL. De fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht en spierkracht te verbeteren. Zo wordt het risico op vallen beperkt. Liever bewegen in kleine, sociale groepen onder begeleiding van een beweegspecialist of fysiotherapeut? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie over één van onze beweegprogramma’s.

"Met mijn 93 jaar weigerde het lichaam stukken te lopen. De fysiotherapeut heeft geholpen thuis weer kleine stukjes te lopen. Zeer tevreden over de therapeut!"

Zorgkaart Nederland

Afspraak geriatriefysiotherapeut

Voor geriatriefysiotherapeut kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.