Fysiotherapie voor ouderen

Je bent hier:

Fysiotherapie voor ouderen

Neemt uw spierkracht af? Wordt het uitvoeren van dagelijkse activiteiten moeilijker? Of heeft u onlangs een beroerte gehad waardoor u beperkt bent in uw fysieke mogelijkheden? De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Bijvoorbeeld wanneer u beperkingen ervaart in het bewegen of valproblemen heeft als gevolg van een ziekte of aandoening. Onze gespecialiseerde geriatriefysiotherapeuten begeleiden u om samen uw mobiliteit en zelfstandigheid te herwinnen.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat doet de geriatrie fysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De geriatriefysiotherapeut stemt de behandeling waar nodig af met zorgverleners, en adviseert en begeleidt gezinsleden en mantelzorgers over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Uiteraard kunt u altijd terecht voor vragen. Bent u familie of mantelzorger en wilt u advies? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Fysiotherapie voor ouderen

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Valpreventie: vallen bij ouderen voorkomen

Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp terecht na (voornamelijk) privé-valongeval, zo stelt VeiligheidNL. De fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht en spierkracht te verbeteren. Zo wordt het risico op vallen beperkt. Liever bewegen in kleine, sociale groepen onder begeleiding van een beweegspecialist of fysiotherapeut? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie over één van onze beweegprogramma’s.

"Met mijn 93 jaar weigerde het lichaam stukken te lopen. De fysiotherapeut heeft geholpen thuis weer kleine stukjes te lopen. Zeer tevreden over de therapeut!"

Zorgkaart Nederland

Afspraak geriatriefysiotherapeut

Voor geriatriefysiotherapeut kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak