sterren icon - fysioholland

Vijfsterren fysiotherapie:
onze klanten geven ons een 9,1!

 • Maandag18.00 – 19.00 uur
 • Maandag9.00 – 11.00 uur
 • Woensdag8.45 – 11.45 uur
 • Vrijdag8.45 – 11.45 uur

FysioHolland Hydrotherapie Utrecht

Heb jij last van jouw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Ben jij herstellende van een ziekte of operatie? Heb jij een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Onze specialisten van FysioHolland begeleiden jou graag bij het opbouwen van jouw kracht en mobiliteit.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Een behandeling bij de fysiotherapeut start altijd met een intakegesprek. Wat is bijvoorbeeld de intensiteit en duur van de klacht en welke beperkingen ervaar jij hierdoor in  het dagelijks leven. Op basis hiervan stel jij samen met de fysiotherapeut een doel en persoonlijk behandelplan op. Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Jij traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in warm water.

Het team

Je kunt bij ons terecht voor onder andere:

 • Na beroerte (CVA)
 • Neurologische revalidatie
Rekoefening rug en arm rond icon - fysioholland

Vergoeding chronische aandoening
Heb jij een chronische aandoening, zoals Parkinson, artrose of diabetes? Met een verwijzing van de huisarts of medische specialist heb jij vanaf de 21e behandeling bij de fysiotherapeut recht op vergoeding uit de basisverzekering. De 20 behandelingen hiervoor zijn voor eigen rekening. In sommige gevallen, zoals bij artrose, wordt fysiotherapie of oefentherapie al eerder vergoed vanuit de basisverzekering. Vraag naar de voorwaarden bij jouw zorgverzekeraar of neem contact op met jouw fysiotherapeut.

gewichtheffen met een hand rond icon - fysioholland

Hydrotherapie bij FysioHolland Utrecht

Bewegen in het water is ideaal wanneer jij moeite hebt met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie, maar ook als jij herstellende bent van een ziekte of operatie, of bij de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose. Onze ervaren fysiotherapeuten bieden jou specialistische begeleiding, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelen.

Fysioholland mobiel rond icon

FysioHolland App

De FysioHolland App is jouw digitale afsprakenkaartje én geheugensteuntje voor een optimaal herstel. Met de FysioHolland App heb je alle gegevens rondom jouw afspraak bij de hand. Via onze app ontvang jij herinneringen van jouw afspraak en als het weer tijd is voor jouw oefeningen. Ook kun jij de persoonlijke huiswerkoefeningen terugkijken die jouw fysiotherapeut specifiek op jouw situatie heeft afgestemd. Zo werken we samen met jou aan een snel herstel.

Locaties in de buurt

"Met hydrotherapie heb ik weer veel kracht opgebouwd. We zijn nu anderhalf jaar verder en ik ben veel sterker geworden, bewegen is weer een feestje."

Marijke Verkerk, 67 jaar

Maak een afspraak

  Heb je een vraag?

   FysioHolland Utrecht (hydrotherapie)
   • Revalidatiecentrum De Hoogstraat

    Rembrandtkade 10

    3583 TM Utrecht

   FysioHolland Medicort Utrecht (hydrotherapie)
   • Zwembad Den Hommel

    Kennedylaan 5

    3533 KH Utrecht

   Reviews