Hoe werkt online fysiotherapie?

FysioHolland denkt graag met je mee. Vanwege het coronavirus bieden onze therapeuten behandeling op de praktijk én op afstand aan. Bij verkoudheidsklachten kan je jouw afspraak gemakkelijk verplaatsen naar een online fysiotherapie consult. Zo kunnen we je blijven helpen bij pijnklachten. Maar hoe werkt online fysiotherapie nu precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt hiervoor een telefoon en een e-mailaccount nodig.

  1. Via de e-mail ontvang je een vragenlijst die ons helpt jouw klachten in kaart te brengen.
  2. De therapeut bespreekt de klachten en voortgang telefonisch of via een video consult met je door en stelt aanvullende vragen om tot een diagnose te komen.
  3. Vervolgens stelt fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan en oefenprogramma voor je op.
  4. Dit programma wordt per e-mail toegestuurd of voor je klaargezet in de FysioHolland App. Je krijgt ook toegang tot video’s van de oefeningen, zodat je de oefeningen goed kunt uitvoeren.
  5. De voortgang van jouw behandeling kan via de telefoon of online videobellen besproken en bijgestuurd worden.

Bekijk ook de video voor meer informatie. De online en telefonische begeleiding wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar.

null

Online begeleiding

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben veel ervaring met online begeleiding. Aan de hand van een online consult worden jouw klachten besproken en wordt er advies gegeven hoe jij het beste om kunt gaan met jouw klachten. Mochten jouw klachten aanhouden of te gecompliceerd zijn voor online begeleiding dan wordt er telefonisch met jou overlegd over de vervolgstappen.
null

Online fysiotherapie oefeningen

Aan de hand van jouw klachten, krijg jij van jouw therapeut online oefeningen voorgeschreven. Wij kunnen de voortgang van deze oefeningen en jouw herstel zorgvuldig volgen door de directe koppeling van de app aan jouw patiëntdossier. Hierdoor kunnen wij jou ook vanuit huis toch de fysiotherapeutische ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Maak een afspraak