Fysiotherapie na een beroerte (CVA)

Je bent hier:

Fysiotherapie na een beroerte (CVA)

Recentelijk een beroerte gehad? Ben jij aan het revalideren? Benieuwd wat een fysiotherapeut voor jou kan betekenen? Na een beroerte of ‘CVA’ volgt een periode van revalidatie. Op korte of lange termijn kan fysiotherapie een positieve bijdrage leveren aan jouw herstel. Een beroerte heeft verschillende gevolgen, waaronder problemen met praten en moeite met lopen. Een fysiotherapeut kan helpen bij het herstellen van de spierfuncties en het terugkrijgen van vertrouwen om zelfstandig te bewegen en functioneren.


Heb jij een aanvullende verzekering? Dan wordt een deel van de behandeling mogelijk vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is een beroerte?

Een beroerte is een ‘ongeluk’ in een bloedvat in de hersenen die grote lichamelijke en psychologische gevolgen heeft. Psychologische gevolgen van een beroerte zijn onder andere een verandering in het gedrag of karakter. Bekende lichamelijke klachten zijn moeite met lopen, praten en het bewegen van een arm.

Oorzaken beroerte

Een Cerebro Vasculair Accident (CVA) ofwel beroerte kan worden veroorzaakt door een afsluiting van een bloedvat in de hersenen. Dit noemt men een herseninfarct. Een beroerte kan ook veroorzaakt worden door een bloeding in de hersenen (hersenbloeding). Hiermee beschadigt het hersenweefsel, wat gevolgen kan hebben voor de spierfuncties in het lichaam.

Fysiotherapie na een beroerte

Een fysiotherapeut kan helpen bij de revalidatie na een beroerte. Het doel is dat jij zo snel mogelijk jouw dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. De behandeling is niet alleen gericht op het herstellen van lichamelijke functies, maar ook op het terugkrijgen van vertrouwen en het adviseren van jou en jouw omgeving.

"Vlak na mijn beroerte hing mijn arm. Nu sport ik twee keer per week en kan ik het huishouden grotendeels zelf."

Els

Waar kan jij terecht?


Wil jij meer informatie? Vind jouw dichtstbijzijnde locatie of maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.