Welkom bij FysioHolland Twente, heeft u lichamelijke klachten en belemmeren deze uw dagelijks leven? Ons team van fysiotherapeuten staat voor u klaar! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

✓ ‘s avonds en in het weekend geopend ✓ contract met alle zorgverzekeraars ✓ PLUS gecertificeerd ✓ binnen 24 uur contact

Fysiotherapie Twente

FysioHolland Twente heeft zeven PLUS-praktijken verspreid over Twente. Kwaliteit, lokaal samenwerken, kennisdeling en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Zo werken we nauw samen met huisartsen, diëtisten, sportcentra zoals de Basic Fit en ziekenhuizen waaronder het Medisch Spectrum Twente, zodat we u optimale zorg kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk herstelt en uw dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken. Heeft u een blessure opgelopen in het weekend of wilt u graag na werktijd naar de fysiotherapeut? Ook dan kunt u bij ons terecht! Kijk voor de actuele openingstijden op de webpagina van de locatie of informeer hiernaar bij de praktijk.

FysioHolland heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Gespecialiseerde fysiotherapie

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Onze teams bestaan uit gespecialiseerde fysiotherapeuten op diverse gebieden, waaronder orthopedische revalidatie, complexe knie- en schouderklachten, fysiotherapie tijdens en na de behandeling van kanker en begeleiding bij chronische ziekten en aandoeningen. De fysiotherapeut kijkt altijd naar uw persoonlijke situatie en stemt het behandelplan hier op af, eventueel in overleg met andere zorgverleners, uiteraard pas nadat u hier toestemming voor heeft gegeven. Naast de reguliere fysiotherapiebehandelingen in de praktijken bieden we tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van online toepassingen om het herstel te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een app voor huiswerkoefeningen en afspraakherinneringen.

Ondersteuning en begeleiding tijdens en na kanker

Het ervaren van kanker is een ingrijpende gebeurtenis die een aanzienlijke impact heeft op zowel het leven als het welzijn van een individu. Bij FysioHolland richten we ons op het verbeteren van de kwaliteit van leven in alle stadia van de ziekte. Wij bieden gespecialiseerde, geïntegreerde eerstelijnszorg die zich richt op zowel fysieke als psychosociale uitdagingen.

Download onderstaande folder voor meer informatie:

Wat kunt u verwachten van de oncologiefysiotherapeut?

Een oncologiefysiotherapeut biedt ondersteuning bij klachten tijdens en na kankerbehandelingen en in alle fasen van de ziekte. Het eerste consult kan zowel fysiek in de praktijk, online, of bij u thuis plaatsvinden, afhankelijk van uw wensen. De therapeut heeft nauwe samenwerking met andere disciplines en het ziekenhuis om een geïntegreerde zorg te waarborgen en u optimaal te ondersteunen.
We adviseren een vroege aanmelding na de diagnose voor optimale fysieke begeleiding tijdens het behandeltraject.

Mochten er vragen zijn, dan kunt u rechtstreeks schakelen met onze oncologie- en oedeemfysiotherapeut Marjon Arfman via m.arfman@fysioholland.nl

Het team

Aangesloten bij netwerken

Een aantal fysiotherapeuten uit ons team is aangesloten bij één of meerdere netwerken. Deze netwerken tonen aan dat de therapeut gespecialiseerd is in een bepaald gebied en hiervoor scholingen, cursussen en congressen kan bijwonen. In een aantal gevallen kan de aansluiting van de fysiotherapeut bij het netwerk ervoor zorgen dat de behandeling deels of volledig vergoed wordt vanuit de zorgverzekeraar. We zijn aangesloten bij de netwerken: Claudicationet, Onconet, ParkinsonNet, RugNetwerk Twente en bij SchouderNetwerk Twente. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Samenwerkingen met sportverenigingen

Wij zijn actief bij meerdere sportverenigingen. Wij bieden de sportverenigingen de mogelijkheid om fysiotherapeutische zorg langs de zijlijn te krijgen, zo staan we paraat bij trainingen en/of wedstrijden en bieden wij preventieve testen om blessures te voorkomen. We bieden acute zorg in alle mogelijke situaties, bijvoorbeeld wanneer een klacht ineens opspeelt of wanneer een sporter geblesseerd raakt door een val of verkeerde beweging. Wilt uw verenigingen de sportieve leden en deelnemers ook fit houden, snel handelen bij blessures en erger voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op!

De volgende verenigingen zijn bij ons aangesloten: Aramea, AC Tion, VV Buurse, FC Twente VrouwenEFC PW, en R.K.S.V. Vogido.

Locaties Twente

"Eindelijk iemand die niet alleen helpt mijn maandenlange schouderpijn sterk te verminderen, maar ook nog eens met me meedenkt over mijn zorgverzekering en rustig nog een keer iets uitlegt als ik het niet begrijp."

Elly, 45 jaar, frozen shoulder

Maak een afspraak