Locatie Bad Boekelo Enschede fysioholland
sterren icon - fysioholland

Vijfsterren fysiotherapie:
onze klanten geven ons een 8,7!

Gebaseerd op 2695 beoordelingen.

Locatie Bad Boekelo Enschede fysioholland

Enschede Resort Bad Boekelo

Openingstijden

  • MaandagIn overleg
  • DinsdagIn overleg
  • WoensdagIn overleg
  • DonderdagIn overleg
  • VrijdagIn overleg

Revalideren na knie- of heupprothese Enschede Bad Boekelo

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Knie Prothese (TKP) of een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen gaan veel cliënten al binnen 4 tot 5 dagen weer naar huis. Meestal is deze opnameduur en begeleiding van de fysiotherapeut voldoende en ondervind jij geen problemen bij het terugkeren naar de thuissituatie. Gedurende de revalidatie die na de operatie start is het belangrijk dat jij onder begeleiding van de fysiotherapeut weer langzaam begint met bewegen en jouw belastbaarheid opbouwt.

Extra begeleiding tijdens jouw revalidatie

Ben jij nog niet voldoende hersteld en heb jij nog medische zorg nodig? Dan kan jij in veel gevallen verder revalideren in een verpleeghuis. Toch blijkt uit de praktijk dat hierbij een groep cliënten over het hoofd wordt gezien. Namelijk degenen die niet in aanmerking komen voor opname in een verpleeghuis, maar ook niet in staat zijn om zelfstandig te functioneren in hun thuissituatie. Als dat het geval is, kom jij in aanmerking voor deelname aan het behandelprogramma ‘Energ-IQ’. Let op, dit bieden wij op dit moment alleen aan in Enschede.

Het team

Samenwerkingen
Wij zijn aangesloten bij meerdere sportverenigingen:
Daarnaast werken we ook samen met Dr. Ariës en Hullegie & Richter fysiotherapie.

Je kunt bij ons terecht voor onder andere:

Negendaags revalidatietraject

Energ-IQ is een negendaags behandelprogramma voor mensen die een TKP- of THP-operatie hebben ondergaan. Het programma is opgesteld in samenwerking met de orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten van FysioHolland en sluit dan ook precies aan op het post-operatieve programma van de afdeling orthopedie van het Medisch Spectrum Twente. Na ontslag uit het MST ga jij rechtstreeks naar het Sandton Resort Bad Boekelo en verblijft jij twee weken in de speciaal aangepaste appartementen op de begane grond van het hotel.

Voor dit specifieke Energ-IQ programma kan jij bij FysioHolland Enschede terecht. Voor reguliere fysiotherapeutische begeleiding na een knie- of heupoperatie kan jij ook terecht bij onze overige praktijken. Vind een praktijk bij jou in de buurt.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Het behandelprogramma wordt geleid door fysiotherapeuten van FysioHolland Twente in samenwerking met de orthopedische chirurgen van het MST. Het programma bestaat uit dagelijkse groepstherapie en individuele oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het oefenprogramma bestaat uit diverse onderdelen, namelijk spierkrachtoefeningen, beweeglijkheidsoefeningen, looptraining, valtraining, oefenen van transfers, buiten lopen en bewegen in het water. Daarnaast is er ruim aandacht voor individuele doelen. Door het intensieve oefenprogramma ben jij na negen dagen weer in staat zelfstandig en veilig terug te keren naar jouw thuissituatie. Thuis kan jij zelfstandig aan de slag met huiswerkoefeningen en blijf jij onder controle van de orthopedie MST. Verder kom jij nog eenmaal voor een nacontrole bij de Energ-IQ fysiotherapeut.

Locaties in de buurt

"Een nieuwe knie bleek de oplossing voor mijn aanhoudende knieklachten. Voor- en na de operatie ben ik begeleid door de fysiotherapeut, waardoor ik snel herstelde."

Cliënt, 63 jaar, knieprothese

Meer informatie