FysioHolland en Dijkstra Fysiotherapie hebben besloten hun krachten te bundelen. Vanaf 1 september zullen de drie Alkmaarse vestigingen van Dijkstra Fysiotherapie verder gaan onder de nieuwe naam: Dijkstra Fysiotherapie – onderdeel van FysioHolland B.V.  Effectief betekent dit dat beide organisaties intensief gebruik gaan maken van elkaars expertise binnen het bestaande zorgaanbod. Zodoende wordt de gedeelde missie van beide organisaties om de fysiotherapeutische zorg in Nederland naar een hoger plan te tillen verder vorm gegeven. 

Voor beide partijen geldt dat deze fusie voortkomt uit de wens om de fysiotherapeutische en manuele therapie in Nederland naar een nog hoger plan te tillen. FysioHolland heeft de voorbije jaren met ruim 130 praktijken in Nederland een breed en hoogwaardig fysiotherapeutisch zorgaanbod opgebouwd. Dijkstra Fysiotherapie levert hieraan een prachtige bijdrage. Vooral op het vlak van regionale- en multidisciplinaire samenwerking.

Mario van Til, algemeen directeur Dijkstra Fysiotherapie: ”Dankzij het bundelen van onze krachten hebben we via een professioneel serviceteam nu de mogelijkheid om de therapeuten nog meer te ontzien bij administratieve lasten. Dat en de mooie verbreding van het huidige zorgaanbod, maakt dat wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet zien.”

FysioHolland en Dijkstra Fysiotherapie hebben een gedeelde visie als het gaat om innovatie en ontwikkeling binnen de fysiotherapie. Dankzij de krachtenbundeling kan nog nadrukkelijker worden ingezet op zorginnovaties die ten goede komen aan de cliënt, zoals het aanbieden van digitale toepassingen (e-health) en de inzet van nieuwe effectieve behandelmethoden.

Boris van der Vorst, algemeen directeur FysioHolland: ”Dijkstra Fysiotherapie staat voor kwalitatief hoogstaande fysiotherapie in de regio Alkmaar en onderkent eveneens het belang van innovatie. Daarom zal deze krachtenbundeling ons in staat stellen ons zorgaanbod verder te ontwikkelen en onze cliënten nog beter te kunnen bedienen.”