NK Tennis

Op zondag 2 februari was onze fysiotherapeut van FysioHolland Medicort, Marije van Brenk, aanwezig bij NK Tennis. Zij voorzag de deelnemers van het NK tennis indoor voor masters van fysio- en manuele therapie. Namens Fysioholland Medicort de felicitaties aan de winnaars en complimenten aan de organisatie.

Netwerk De Helderse Lijn

Drie maanden geleden hebben Marina van der Wal (opvoedkundige) en Gideon de Haan (fysiotherapeut en locatiemanager Den Helder) Netwerk De Helderse Lijn gestart. Dit is een laagdrempelig platform voor alle eerstelijns hulpverleners van Den Helder. Samen met de Bibliotheek van Den Helder organiseren ze elke laatste woensdag van de maand, in het prachtige café van de Bibliotheek, een bijeenkomst van een uur. Tijdens deze bijeenkomst kunnen eerstelijners van meer dan tien verschillende professies elkaar ontmoeten. De professionals hebben ook de mogelijkheid om in een korte bijdrage te vertellen van zijn of haar professie en wat hij of zij denkt te kunnen toevoegen aan de beroepen van de andere aanwezigen.

Inmiddels heeft de derde bijeenkomst plaatsgevonden en begint het netwerk serieus te groeien. De laatste bijeenkomst vertelde Psycholoog, Hanneke van Velde, over haar werk als systeemtherapeut en EMDR-therapeut en wat dat kan toevoegen aan de behandelingen van de andere aanwezigen, waaronder diverse fysiotherapeuten. De reacties na afloop zijn elke keer lovend. Ook de komende maanden staan er meerdere bijdragen op het programma van o.a. een huisarts, een POH GGZ, een Osteopaat, een tandarts, een wijkverpleegkundige.

Wil je meer lezen over Netwerk De Heldese Lijn? Klik dan hier.

WK Kwalificatie Floorball

Het Nationaal Herenteam Floorball heeft een aantal mooie wedstrijden gespeeld. Helaas zijn ze niet gekwalificeerd en zijn uiteindelijk 5e op het toernooi geworden. Tegen Tsjechië, de nummer 4 van de wereld, wisten ze zelf tot het einde van de 2e periode de 0-1 voorsprong vast te houden