Fysio in de buurt - hydrotherapie Utrecht

Pilot hydrotherapie gestart in Utrecht!

Vanaf 1 augustus wordt er door FysioHolland STTC gedurende 3 maanden een pilot georganiseerd voor hydrotherapie. Deze vindt plaats in het bad van Revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Het bad is afgehuurd op vrijdagen tussen 12:45 – 13:45 & 14:15 – 15:15. Iedereen kan hier een halfuur zelfstandig komen zwemmen op eigen kosten, of voor fysiotherapie in het water onder begeleiding, ook als je niet door de Hoogstraat verwezen bent.

Hydrotherapie is ideaal voor reumatische aandoeningen, maar ook voor neurologische aandoeningen zoals dwarslaesie of bijvoorbeeld herseninfarct. Tijden hydrotherapie wordt gebruik gemaakt van verschillende effecten van het water. Zo kun je bijvoorbeeld balans verstoringen maken maar ook als weerstand gebruiken, of juist door de opwaartse kracht van het water in een minder belastbare omgeving trainen.

Hier lees je alles over hydrotherapie.

Nieuw: Crossfit lessen op de Maylaan Utrecht! 

Sinds kort vinden er crossfit lessen plaats op de Maylaan in Utrecht. De lessen worden twee keer per week op maandag- en woensdagavond van 18:00 – 20:00 verzorgd door Emad.

Crossfit is een sport-trainingsprogramma gericht op het zo breed mogelijk activeren van het lichaam, met als doel het verbeteren van de lichamelijke gezondheid. Hierbij worden verschillende onderdelen van fitness toegepast om het lichaam te trainen, onder andere kracht- en conditietrainingen en cardio.

Crossfit is bedoeld voor cliënten van FysioHolland die willen werken aan conditie verbeteren, spieren opbouwen, afvallen en om fitter te worden. Met de hulp en begeleiding van een beweginsspecialist werkt de cliënt aan het behalen van zijn/haar doel(en).