Onderzoek behandeling lage rugpijn
Pijn aan uw onderrug? Voor veel mensen een herkenbare klacht! Fysiotherapie bij lage rugklachten heeft gunstige effecten op klachten in het dagelijks leven.
Nu willen wij in samenwerking met de Fontys Paramedische Hogeschool en het Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoeken wat de effecten zijn van de combinatie van fysiotherapie met een smartphone app op de kosten en effectiviteit van de behandeling.
Onze locaties FysioHolland Medicort Vleuten en FysioHolland Medicort Zuilen doen mee en zijn op zoek naar cliënten die mee willen doen aan dit onderzoek.
In het onderzoek worden twee groepen cliënten met elkaar vergeleken. Eén groep krijgt normale fysiotherapie behandeling, de andere groep krijgt fysiotherapie met ondersteuning van een smartphone app om het herstel te bevorderen.
Bent u 18 jaar of ouder, heeft u last van lage rugpijn en nog niet onder behandeling van een fysiotherapeut? U kunt zich dan opgeven voor deelname aan dit onderzoek door een e-mail te sturen naar FHM@fysioholland.nl of door telefonisch contact op te nemen via 088 708 08 00.
Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, maar wel naar de fysiotherapeut gaat, zijn de kosten voor eigen rekening. Een behandeling kost ongeveer € 35,-. Lees hier meer over vergoedingen.
Nieuw: Groepsles valpreventie bij locatie Utrecht Kanaleneiland
Eén op de drie ouderen valt minstens 1 keer per jaar en vallen kan grote gevolgen hebben, zowel fysiek, psychosociaal als maatschappelijk. Valpreventie is daarom erg belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat het Vallen Verleden Tijd programma effectief is in het verminderen van het aantal valincidenten en de valangst van deelnemers. Locatie Utrecht Kanaleneiland aan de Jan Cornelisz Maylaan 6 te Utrecht biedt vanaf nu dit effectieve programma aan. Loop gerust eens binnen voor meer informatie over onze groepslessen, neem contact op via 088 708 08 00 of stuur een e-mail naar FHM@fysioholland.nl.
Gratis meting fysieke zelfredzaamheid
Worden dagelijkse klusjes zoals boodschappen doen, het uitvoeren van een hobby of traplopen steeds lastiger? Dan bent u niet de enige! Een groeiend deel van 65+’ers ervaart dit soort problemen.
Studenten en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht onderzoeken welke kenmerken en vaardigheden iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen in de toekomst. Een belangrijk deel van iemands fysieke zelfredzaamheid wordt bepaald door zijn of haar lichamelijke conditie, bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, balans of spierkracht. Maar ook andere zaken spelen een rol. Het blijkt bijvoorbeeld dat iemand die zich moeilijk kan aanpassen aan nieuwe situaties meer moeite heeft om zelfredzaam te blijven dan iemand die zich makkelijk aanpast.
Aanstaande vrijdag 24 mei van 9.00 uur tot 17.00 uur is het mogelijk om een gratis check te laten uitvoeren op uw fysieke zelfredzaamheid op onze locatie aan de Amsterdamsestraatweg 646 te Utrecht.
De meting bestaat uit lichamelijke testen én een aantal vragenlijsten.
Bent u 65 jaar of ouder en wilt u een gratis check laten uitvoeren? Meldt u dan aan via het e-mailadres FHM@fysioholland.nl. Een check neemt ongeveer een uur van uw tijd in beslag. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar fysiekezelfredzaamheid@hu.nl of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer 06 14 63 57 54.
Bijeenkomst natuurlijk gestrest
Afgelopen dinsdag heeft collega Susan Andele, psychosomatisch fysiotherapeut, namens FysioHolland een presentatie gegeven tijdens de bijeenkomst ‘Natuurlijk gestrest’. Tijdens deze bijeenkomst werden onderwerpen besproken als ‘Hoe ga ik om met drukte en spanning?’, ‘Hoe herken ik drukte en spanning’? en ‘Welke klachten kunnen hiermee te maken hebben’?
Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het gezondheidscentrum Waterwijk en het Sociaal wijkteam Zuidoost te Lelystad.