Fitkids

Je bent hier:

Fitkids: sporten met een chronische ziekte, beperking of aandoening

Fitkids is het fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Fitkids een positief effect heeft op de fitheid en kwaliteit van leven van deze kinderen. De resultaten bewijzen dat zowel de fysieke als mentale fitheid verbetert. De kinderen trainen onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. In een uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. Het sociale element en oog voor elkaar zijn onlosmakelijk verbonden met Fitkids.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is Fitkids?

Over het algemeen bewegen we nog te weinig. En als je als kind een beperking of chronische ziekte hebt, kan de drempel nog wat hoger zijn om te starten met sporten. Fitkids is er voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking doen bijvoorbeeld mee aan het programma.

Wat is het doel van Fitkids?

Bij Fitkids ontdekken kinderen onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut dat bewegen goed en vooral leuk is. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Zo krijgt én houdt het kind de regie over zijn/haar eigen leven. Ieder kind volgt een persoonlijk, flexibel en uitdagend programma. De kinderen worden gestimuleerd om na het doorlopen van het programma door te gaan met een andere sport of activiteit.

Hoe werkt het?

Gedurende een half jaar trainen de kinderen onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. Tijdens deze uren wordt niet alleen individueel op fitnessapparaten getraind, maar ook in groepsverband wordt sport en spel gedaan. Kinderen leren dat bewegen leuk en gezond is. Binnen de groepen werkt iedereen aan zijn of haar individuele doelen. Het uiteindelijke doel is om door te stromen naar het reguliere sportaanbod, denk aan een sportclub of sportschool. Fitkids wordt door de meeste verzekeraars vergoed, hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts, kinderarts of specialist.

"Als sportfysiotherapeut zie ik veel voordelen van het Fitkids programma. Eén daarvan is het toewerken naar weer sporten in teamverband, geweldig!"

Sportfysiotherapeut Fitkids, Jasper Lindeman

Waar kun je terecht?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de FysioHolland-praktijken in Rotterdam via (010) 714 45 55 of stuur een e-mail naar rotterdam@fysioholland.nl, en de praktijken van FysioHolland Medicort in Utrecht en Vleuten- de Meern. Neem dan contact op via 030 207 3205 of stuur een e-mail naar FHM@fysioholland.nl.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.