Heb jij klachten waar geen oorzaak voor te vinden is? Jij zult je vaak onbegrepen voelen. Dit kan erop wijzen dat jij fibromyalgie hebt. Dit is een aandoening waarbij jij last hebt van chronische pijn in jouw spieren en bindweefsel. Jij zult de ene dag meer klachten hebben dan de andere. Omdat er geen afwijkingen in de spieren en het bindweefsel is te vinden, is deze ziekte erg moeilijk vast te stellen. De oorzaak is nog onbekend en er zijn geen medicijnen voor. Wat jij zelf kunt doen is een combinatie van beweging, rust en eventueel pijnstillers.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken fibromyalgie

Het precieze ontstaan hiervan is vooralsnog onbekend. Er zijn geen afwijkingen te vinden in het lichaam. Wel zijn er aanwijzingen dat het pijncentrum in de hersenen niet goed is afgesteld.

Klachten bij fibromyalgie

Jij hebt last van (een deel van) de volgende klachten die tegelijkertijd voor kunnen optreden:

  • Darmklachten
  • Krachtverlies
  • Pijn
  • Slaapproblemen
  • Stemmingsklachten
  • Stijfheid
  • Vermoeidheid

 

Jij hebt voornamelijk pijn in de spieren, het bindweefsel en jouw gewrichten. Deze pijn valt te vergelijken met pijn die jij voelt bij een zware griep, maar in het geval van fibromyalgie is dit elke dag.

Fysiotherapie bij fibromyalgie

Met behulp van fysiotherapie verminderen wij jouw pijn en stijfheid. Ook zullen wij ons bezighouden met het verbeteren van jouw houding en conditie. Beweging masseert spieren en bindweefsel wat leidt tot een beter doorbloeding. Hierdoor ontspan jij beter en zullen jouw pijnklachten afnemen.

 

Denk jij fibromyalgie te hebben? Maak een afspraak en wij helpen jou verder!

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor fibromyalgie

Voor fibromyalgie kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.