Heeft u klachten waar geen oorzaak voor te vinden is? U zult zich vaak onbegrepen voelen. Dit kan erop wijzen dat u fibromyalgie heeft. Dit is een aandoening waarbij u last heeft van chronische pijn in uw spieren en bindweefsel. U zult de ene dag meer klachten hebben dan de andere. Omdat er geen afwijkingen in de spieren en het bindweefsel is te vinden, is deze ziekte erg moeilijk vast te stellen. De oorzaak is nog onbekend en er zijn geen medicijnen voor. Wat u zelf kunt doen is een combinatie van beweging, rust en eventueel pijnstillers.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken fibromyalgie

Het precieze ontstaan hiervan is vooralsnog onbekend. Er zijn geen afwijkingen te vinden in het lichaam. Wel zijn er aanwijzingen dat het pijncentrum in de hersenen niet goed is afgesteld.

Klachten bij fibromyalgie

U heeft last van (een deel van) de volgende klachten die tegelijkertijd voor kunnen optreden:

  • Darmklachten
  • Krachtverlies
  • Pijn
  • Slaapproblemen
  • Stemmingsklachten
  • Stijfheid
  • Vermoeidheid

 

U heeft voornamelijk pijn in de spieren, het bindweefsel en uw gewrichten. Deze pijn valt te vergelijken met pijn die u voelt bij een zware griep, maar in het geval van fibromyalgie is dit elke dag.

Fysiotherapie bij fibromyalgie

Met behulp van fysiotherapie verminderen wij uw pijn en stijfheid. Ook zullen wij ons bezighouden met het verbeteren van uw houding en conditie. Beweging masseert spieren en bindweefsel wat leidt tot een beter doorbloeding. Hierdoor ontspant u beter en zullen uw pijnklachten afnemen.

 

Denkt u fibromyalgie te hebben? Maak een afspraak en wij helpen u verder!

Zoek een locatie bij u in de buurt voor fibromyalgie

Voor fibromyalgie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over fibromyalgie?