Eind 2015 kreeg Ruben Mensink (55) te horen dat hij waarschijnlijk altijd een rolstoel nodig zou hebben. Door een botsing op het hockeyveld vond een herseninfarct plaats, waardoor hij aan de linkerkant van zijn lichaam verlamd raakte. Ruben is sinds 2016 onder behandeling bij fysio- en hydrotherapeut Frédérique van Loon en kan, tegen alle verwachtingen in, nu weer lopen zonder stok.

Ruben: “Artsen zeiden me dat ik maar moest wennen aan de rolstoel. Daarom kwam ik met weinig verwachtingen bij Frédérique om aan mijn conditie te werken. We zijn begonnen met hydrotherapie en zijn stap voor stap gaan kijken wat mogelijk was. Door te oefenen in het water konden we aan mijn kracht, stabiliteit en mobiliteit werken, zonder dat het te belastend was. Frédérique hielp mij om mijn grenzen te verleggen en zoveel mogelijk uit mijn lichaam te halen.”

Dagelijkse dingen, die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, zijn voor Ruben soms lastig. Van traplopen tot aankleden, schrijven en eten, wanneer één kant van het lichaam verlamd is gaat het allemaal niet vanzelf. Ruben vertelt: “Het is vooral lastig om weer vertrouwen in het lichaam te krijgen. Maar ook de verlamde kant van mijn lichaam wil ik nog kunnen gebruiken. Samen met Frédérique zoek ik uit hoe mijn lichaam het beste werkt in deze nieuwe situatie en leer ik hoe ik weer op mijn lichaam kan vertrouwen.” Als tip voor anderen geeft hij: “Houd hoop en vertrouwen in het herstelvermogen van je lichaam. Mijn verwachtingen van het herstel zijn meer dan overtroffen! Frédérique is daarbij mijn geluk na de pech.”

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of lees hier over de ervaringen van anderen.