Soms is de oorzaak van rugklachten niet direct duidelijk. Maar ruim 2 miljoen mensen per jaar melden zich bij de huisarts met rugpijn. De meest voorkomende klacht waarvoor zij komen is lage rugpijn. Één van die mensen was Jennifer Stal (40). Eigenlijk begonnen haar klachten al zo’n tien jaar geleden, maar begin dit jaar besloot ze om toch eens naar de huisarts te gaan. Samen met fysiotherapeut John Passchier heeft ze binnen 2 maanden al enorm veel succes geboekt!

Jennifer: “Vooral als ik te lang moest staan kreeg ik last van mijn rug. Dagelijkse taken zoals het huishouden waren lastig, omdat ik beperkt werd door de lage rugpijn. Omdat mijn klachten steeds terug kwamen besloot ik eerder dit jaar om naar de huisarts te gaan. Die heeft mij doorverwezen naar de fysiotherapeut. Toen ik voor het eerst bij John Passchier kwam dacht ik dat hij me een aantal keer zou masseren en ik mij dan beter zou voelen. Maar naast die massages zijn we ook op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn rugklachten.”

Veel mensen denken dat rugpijn komt door te zwaar tillen, een verkeerde houding of een andere lichamelijke belasting. Maar regelmatig is de oorzaak van rugpijn mentaal. Ook bij Jennifer bleek dit het geval: “Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden. Door samen met John te kijken waar de pijn vandaan kwam, kan ik nu de pijn voor een groot deel voorkomen. De aanpak van John was niet wat ik had verwacht, maar ik besloot om open te staan voor zijn advies. En daar ben ik nu erg blij mee! Dit is wat ik nodig had om verder te kunnen.”

Meer weten?

Wilt u meer weten? Lees hier meer over rugpijn en lage rugpijn. Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of lees hier over de ervaringen van anderen.