Nu alleen nog noodzakelijke behandeling in de praktijk plaatsvindt zijn onze therapeuten digitaal en telefonisch bereikbaar. Fysiotherapeut Roy was een van de eersten die met behandeling op afstand aan de slag ging. Door middel van videobellen kon hij zijn cliënten direct op een veilige manier helpen.

‘Aan het begin van de coronacrisis merkten we dat niet iedereen meer naar de praktijk kon komen. Zo had ik een cliënt die met een hoogzwangere vrouw thuis zat en zelf niet de deur uit wilde gaan, wat uiteraard geheel begrijpelijk is. Omdat deze cliënt bekend is met rugklachten en al een tijdje bij mij onder behandeling was, besloten we om elkaar te spreken via een videogesprek. Tijdens het videogesprek hebben we de voortgang besproken van de afgelopen periode en een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden om thuis oefeningen te doen. Op basis van deze mogelijkheden hebben we samen het oefenschema zo aangepast dat ze vanaf nu ook thuis verder kan met het werken aan haar rugklachten. We hebben van iedere oefening één set gedaan, zodat ik nog feedback kon geven op de uitvoering. Na het gesprek heb ik de oefeningen toegestuurd, zodat ze deze nog kan terugkijken wanneer ze dat wil. Zo kunnen we ervoor zorgen dat, ondanks dat deze cliënt niet langs kan komen of naar de sportschool kan gaan, ze alsnog aan haar herstel kan werken. Een mooie oplossing die we nu aan zoveel mogelijk cliënten willen aanbieden!’

Meer informatie of een afspraak maken?

Bekijk voor meer informatie deze pagina met veelgestelde vragen. Lees hier meer over fysiotherapie op afstand en plan een online consult.