Voetbal is een blessuregevoelige sport. Een ongelukkige val op het voetbalveld betekent helaas soms dat je een jaar uit de running bent. Dit was ook zo bij Pim. Afgelopen jaar kwam hij tijdens een voetbalwedstrijd ongelukkig op zijn been terecht. Hij scheurde zijn voorste kruisband en laterale meniscus. Pim vertelt hoe hij het afgelopen jaar heeft gerevalideerd:

“In eerste instantie dachten artsen dat ik mijn kniebanden had verrekt en werd ik doorgestuurd naar de fysiotherapeut. Ik was al eerder bij Bart Rouhof geweest, dus heb ik direct met hem contact opgenomen. Dezelfde week nog kon ik bij hem terecht en hij constateerde dat mijn blessure helaas heel anders in elkaar zat. Mijn voorste kruisband en laterale meniscus waren gescheurd en moesten door middel van een operatie weer hersteld worden. In de drie maanden voor de operatie heb ik getraind om zo sterk mogelijk te worden. Bart zei: hoe sterker je de operatie ingaat, des te sterker je eruit komt.

Hoe ging de operatie?

De eerste twee weken na de operatie waren echt heel naar. Ik had ontzettend veel pijn en mijn enige activiteit was mezelf ‘s ochtends vanuit bed naar de bank verplaatsen en ‘s avonds weer terug. Het was moeilijk om me voor te stellen dat ik snel weer actief zou zijn. Bart heeft me geholpen om vertrouwen te hebben in de revalidatie en het herstelvermogen van mijn lichaam. We zijn samen aan de slag gegaan en hebben steeds nieuwe doelen gesteld. Ik vond het erg fijn om steeds ergens naartoe te kunnen leven. Direct na de operatie was het doel lopen, toen werd het fietsen en vervolgens joggen. Het gaf ontzettend veel energie om samen elk doel te bereiken en zo zijn de weken en maanden toch een stuk sneller gegaan dan verwacht.

Waar sta je nu?

Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn revalidatie. Ik train al weer volledig mee met mijn voetbalteam en dat gaat uitstekend! Over twee weken verwacht ik weer mijn eerste minuten in een wedstrijd mee te spelen. Tot nu toe kan ik alles wat ik voor mijn blessure deed ook weer.

Tijdens mijn revalidatie is Bart echt een top-therapeut geweest! Door zijn positiviteit en motivatie was ik ontzettend geholpen. In de eerste twee weken na de operatie heeft hij mij zelfs thuis behandeld, omdat ik niet naar de praktijk kon komen. Hij heeft me geleerd om positief te blijven en te accepteren wat er is gebeurd. Zo hebben we samen een ontzettend mooi resultaat behaald!”

Meer weten?

Lees hier meer over blessures en sportfysiotherapie. Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of lees hier over de ervaringen van anderen.