Bij Cees van Duuren werd in 2006 na een lang traject de spierziekte mgus polyneuropathie vastgesteld. Polyneuropathie is een spierziekte waarbij de zenuwen op veel plaatsen in het lichaam zijn aangedaan. Hierdoor functioneren spieren en gevoel niet meer zoals het hoort. Traplopen, autorijden, klusjes doen, dat ging niet meer. Sinds zijn behandeling bij FysioHolland Oudenbosch merkt hij dat de fysiotherapie een positief effect heeft.

Voordat Cees de diagnose spierziekte kreeg, ervaarde hij een aantal jaren veel last van brandende pijn in zijn handen, voeten en benen: “Ik had dag en nacht met deze pijn te maken. Ik heb veel slapeloze nachten gehad waardoor ik, met name aan het einde van de dag, erg vermoeid was.” Dit beperkte Cees ook erg in zijn dagelijkse activiteiten. “Simpele dingen zoals traplopen, autorijden, klusjes werden steeds moeilijker”, vertelt Cees.

Vóór 2006 was Cees nog aan het tennissen, toen hij merkte dat hij geen schoenen meer aankon: “Ik kon de pijn niet meer verdragen, mijn benen wilden gewoon niet meer vooruit.”. Cees heeft na een tijdje besloten om naar een neuroloog te gaan, die hem verwees naar een internist. Deze internist stelde de diagnose mgus polyneuropathie vast, een immuunziekte.

Effect fysiotherapie bij spierziekte

Voor deze klacht wordt Cees behandeld bij fysiotherapeut Inge Peeters. Vlak daarna brak corona uit waardoor behandeling op de praktijk helaas niet meer mogelijk was. Wel heeft hij in de tussentijd regelmatig telefonisch contact gehad met Inge. Dit heeft Cees als positief ervaren: “Ik kon mijn verhaal goed kwijt bij Inge, maar toch miste ik de behandeling op de praktijk en zijn mijn klachten weer flink toegenomen. Wat ik vanaf maart had opgebouwd was al vrij snel weer verdwenen.” Cees was dan ook erg blij dat de behandelingen begin mei weer op de praktijk voortgezet konden worden.

Fysiotherapie en corona

Op de praktijk zijn de nodige corona maatregelen getroffen. “Er wordt op de praktijk goed rekening gehouden met de maatregelen, maar het blijft wel opletten om continu afstand te bewaren.”, vertelt Cees. De eerste behandeling viel best zwaar voor hem doordat hij maanden geen fysiotherapie meer had gehad. Door de behandeling die hij momenteel krijgt en de gesprekken gaat het langzamerhand weer de goede kant op:  “Ik kan nu bijvoorbeeld weer fietsen sinds 4 weken, uiteraard wel op mijn elektrische fiets. Dit probeer ik minimaal 3 keer per week te doen.” Op deze manier hoopt hij met kleine stapjes vooruitgang te boeken.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of bekijk hier ervaringen van anderen.