Cliënt Romano aan het woord - fysioholland

Na een motorscooter ongeluk in november 2018 zat de 38-jarige Romano al aardig in de lappenmand nadat hij hier gescheurde enkelbanden en een grote vleeswond aan zijn knie aan overhield. Terwijl hij bezig was met zijn revalidatie heeft hij in april 2019 een auto ongeluk gehad waarbij hij een dubbele breuk in zijn rechterheup heeft opgelopen. Alle letsels zijn opgelopen aan zijn rechterzijde. Drie maanden na het eerste ongeluk was Romano eigenlijk klaar met zijn behandeling bij fysiotherapeut Jaap, helaas is Romano nu sinds ongeveer 5 weken weer terug bij Jaap in de praktijk. Benieuwd naar zijn ervaring bij FysioHolland? Lees snel verder.

“Door deze twee ongelukken zo dicht achter elkaar is mijn normale dagelijkse leven stil komen te staan. Ik kon lange tijd niet lopen en ben niet in staat geweest om te werken en ook sporten was onmogelijk. Na het eerste ongeluk was de verwachting dat de revalidatie ongeveer zes maanden zou gaan duren. Mijn eerste revalidatie is echter teniet gedaan door het tweede ongeluk. De verwachting is nu dat de revalidatie ongeveer een jaar gaat duren.”

“Tijdens de behandelingen biedt Jaap begeleiding om mijn belastbaarheid, mobiliteit en motoriek te verbeteren. Daarnaast krijg ik oefeningen en tips mee voor thuis om het herstel zo goed mogelijk te bevorderen. Ik probeer goed naar mijn lichaam luisteren, op te letten welke reacties er optreden, niet te snel willen gaan, voldoende rust te nemen, de oefeningen meerdere keren verspreid over de dag te doen en gezonde voeding te nuttigen.”

“Het is en wordt waarschijnlijk een lang traject. Probeer positief te blijven, ook wanneer het soms tegenvalt. Dat is het belangrijkste advies voor mezelf maar ook zeker voor anderen in vergelijkbare situaties. Het is belangrijk goed en eerlijk te communiceren met uw therapeut. En wees vooral ook eerlijk tegen uzelf. Om het optimale uit de revalidatie te halen is het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de therapeut en de cliënt. Als de samenwerking niet vlot verloopt dan is een andere therapeut misschien de oplossing, máár dat is pas te concluderen wanneer u zich volledig hebt ingezet en alles heeft gedaan wat binnen uw mogelijkheden ligt. Houd uw doel voor ogen en werk daar dagelijks aan. Elke stap in de goede richting is er één!”

“Ik geef mijn fysiotherapeut een 10. Dit verdient hij omdat hij helder communiceert, toegewijd, eerlijk en duidelijk is én hij heeft echt kennis van zaken. Hij heeft niet alleen oog voor het fysieke/zichtbare gedeelte van de behandeling, maar neemt ook het mentale aspect mee en daar zit voor mij een grote meerwaarde in.”

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of bekijk hier ervaringen van anderen.