Marlijn (29) is student verloskunde en korfballer. Na een blessure aan haar voorste kruisband volgde een intensieve revalidatie. Daarbij keek ze vooral uit naar de looptraining. Dit is hoe ze de looptraining heeft ervaren:

Marlijn: “De looptraining, ja daar had ik echt al weken naar uitgekeken! Als korfballer geeft rennen toch meer een gevoel van sporten dan krachttraining. Na de operatie had ik moeite met het herstel en ging het allemaal niet zo voorspoedig. De fysiotherapeuten waren erg bemoedigend en sleepte me daar goed doorheen. En ook toen het fysiek beter ging hielden ze me een mooi streefdoel voor: de looptraining. De eerste keer dat ik mee mocht doen, was is ik de hele week een beetje “blij gespannen”, een echte beloning voor al het harde werken om mijn knie sterker te krijgen. Ik vond het heel spannend om weer echt te gaan rennen en ook hard te mogen rennen, in plaats van saai joggen..

Onder toeziend oog en met adequate begeleiding ben ik voorzichtig begonnen met harder rennen, sprinten, springen, stoppen en beheerst draaien. Dat was echt heel leuk! Al na enkele keren merkte ik veel verbetering in mijn stabiliteit, kracht en coördinatie. Ook mijn hamstrings gingen ineens hard vooruit, waardoor ik na drie trainingen ook alles mee kon doen. Het sporten in de buitenlucht geeft me veel energie, wat mijn revalidatie voornamelijk op mentaal vlak ten goede komt. Na de looptraining wordt iedereen zijn knie gecheckt! Een mooie bijkomstigheid is dat je mensen uit de loopgroep leert kennen en daardoor samen met anderen met het revalidatieproces bezig bent. Dit schept echt een leuke band en maakt het revalideren stukken leuker!”

Meer weten?

Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of lees hier over de ervaringen van anderen.