Cliënt aan het woord Rodney

Een sprintje trekken, meedoen met een potje voetbal of basketbal, zonder warming up, dat doen we bijna allemaal wel eens. Helaas kan dit vervelende gevolgen met zich mee brengen. De 38-jarige Rodney scheurde tijdens een spontaan potje basketbal zijn achillespees en belandde in het gips. Inmiddels is hij gelukkig weer uit het gips en ruim acht weken onder behandeling bij fysiotherapeut Jarno Crijnen. Samen werken ze aan zijn herstel en ook thuis werkt Rodney hard om zijn klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Spontaan potje basketbal

“Tijdens een potje basketbal wilde ik uit stilstaande positie een stap naar voren nemen waarna ik een klap aan mijn linker onderbeen voelde. Ik keek nog achterom om te kijken of iemand tegen mijn been had geschopt maar dat was niet het geval. Vervolgens kon ik geen volgende stap meer zetten en zakte door mijn been. Heel eerlijk, die dag ging ik voor het eerst in twintig jaar weer een keertje basketballen zonder warming-up, het duurde nog geen vijftien minuten voor mijn achillespees scheurde…”

Versterken van kuitspier

“Om de pees te laten genezen en te ontzien heb ik zes weken in het gips gezeten maar inmiddels is dit er af en kan ik weer zonder krukken lopen. Wanneer ik lang sta of loop heb ik nog wel wat last en wordt mijn been snel moe. Samen met de fysiotherapeut werk ik er hard aan om mijn been en specifiek mijn kuit weer sterker te maken. Doordat ik zes weken ik het gips heb gezeten is mijn kuit echt zichtbaar dunner geworden.”

Slowly but steady

“De behandeling verloopt goed (slowly but steady), de verwachting is dat ik nog wel zes maanden behandeling nodig heb voor de klachten helemaal over zijn. Tot nu toe valt de revalidatie me minder zwaar dan verwacht. Ik neem mijn herstel heel serieus en dankzij de goede behandeling en adviezen merk ik steeds weer een beetje vooruitgang. Naast de behandeling in de praktijk doe ik ook thuis oefeningen en ga ik drie keer per week naar de sportschool om het herstel te bevorderen.”

Een acht!

Ik geef mijn behandeling bij FysioHolland een acht. De behandelingen en tips hebben een positief effect op mijn herstel. Ook verdient Jarno een dikke acht aangezien hij het voor elkaar krijgt om mij gerust te stellen wanneer ik de revalidatie even niet meer zie zitten. Hij zorgt ervoor dat ik het weer positief in zie en mezelf weer kan motiveren. Daarnaast ben ik af en toe behandeld door een andere fysiotherapeut van FysioHolland en ook dat was een fijne ervaring, ik kreeg net iets andere visies en adviezen te horen en die dragen allemaal bij aan mijn herstel.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandeling bij klachten aan uw achillespees? Neem gerust contact op met een locatie bij u in de buurt.