Ergotherapie

Je bent hier:

Ergotherapie

Naast logopedie en fysiotherapie biedt FysioHolland in het Tergooi ziekenhuis ook ergotherapie. De ergotherapeut is er voor alle leeftijden. Een ergotherapeut begeleidt jou om jouw dagelijkse activiteiten zo veel mogelijk zelfstandig uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke, psychische of cognitieve problemen. Denk hierbij aan het huishouden, wassen/aankleden of koken, maar ook het uitvoeren van hobby’s of werk. Ergotherapie vindt niet alleen in de praktijk of in het ziekenhuis plaats, maar ook op de plek waar jij tegen beperkingen aanloopt, zoals thuis, op het werk of op straat. Wil jij begeleiding en advies van de ergotherapeut? Maak direct een afspraak.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is gericht op het zo veilig en zelfstandig mogelijk functioneren van het lichaam tijdens dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut biedt praktische oplossingen, waarbij eventueel hulpmiddelen en aanpassingen in de omgeving worden ingezet. Ergotherapie wordt niet alleen ingezet wanneer jij bepaalde handelingen niet meer kan verrichten door lichamelijke klachten maar ook wanneer psychische of cognitieve klachten een rol spelen. Heb jij vragen of wilt jij advies? Neem gerust contact met ons op.

Ergotherapie FysioHolland Tergooi

Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van specifieke doelgroepen zoals hand- en polsklachten, neurologische, geriatrische, cardiologische, oncologische en reumatische aandoeningen. Hierbij gaat het voornamelijk om de complexe zorgvragen, waar ook vaak andere paramedici en specialisten bij betrokken zijn. Ergotherapie is direct toegankelijk (zonder verwijsbrief); Toch is een verwijzing van jouw huisarts of specialist vaak wel wenselijk, zeker bij complexere zorgvragen.

Behandeling van de ergotherapeut

De behandelingen kunnen gericht zijn op het trainen van de zelfstandigheid in het huishouden, kleden, eten en drinken bij een aandoening, tijdens of na een ziekte of na een ongeluk. Samen met de ergotherapeut worden de mogelijkheden en beperkingen in kaart gebracht. Naar aanleiding hiervan worden doelen opgesteld, waarbij jou geadviseerd en begeleid wordt. Indien nodig overlegt de ergotherapeut met jouw arts, andere behandelaars of betrokkenen zoals mantelzorgers.

"Vlak na mijn beroerte hing mijn arm. Nu sport ik twee keer per week en kan ik het huishouden grotendeels zelf."

Els

Waar kan jij terecht?

Wil jij meer informatie of een afspraak maken met een ergotherapeut bij FysioHolland Tergooi in Hilversum of Blaricum? Neem dan contact op via 088 753 14 30 of e-mail naar fysiohollandtergooi@tergooi.nl.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.