Samenwerking Energ-IQ en FysioHolland

Jaarlijks krijgen zo’n 40.000 Nederlanders een nieuwe knie of heup. Wat een routine operatie is voor de arts, is een vaak intense ingreep voor de patiënt. Door middel van gespecialiseerde hulp kan herstel flink bevorderd worden. Om dit te realiseren begon Dr. Elgun Zeegers in 2011 Energ-IQ. In 9 dagen werken patiënten aan hun herstel onder begeleiding van diverse specialisten en fysiotherapeuten van FysioHolland. Wat maakt dit programma zo bijzonder?

Gerard Vehof van FysioHolland Twente legt uit: “Bij Energ-IQ komt alles samen: vanaf de afdeling Orthopedie, van het Medisch Spectrum Twente, komt de patiënt een aantal dagen na de operatie bij ons binnen. Een team van specialisten staat hier voor hen klaar om in kleine groepjes aan de slag te gaan met de revalidatie. De focus ligt op zelfredzaamheid en snel functioneel herstel.”

Gerard Vehof: “De tevredenheid van deelnemers van het programma vind ik het mooist.

Het programma vindt plaats bij Resort Bad Boekelo in Twente, gelegen in een bosrijke omgeving. Deelnemers verblijven op de begane grond, waardoor het makkelijk toegankelijk is. Specialisten van FysioHolland zorgen ervoor dat de patiënt in deze optimale omgeving oefeningen kunnen doen ten behoeve van hun herstel. Zo doen zij oefeningen in het zwembad en looptraining in het bos. Twee keer per dag vindt een training plaats op het niveau van de patiënt.

Gerard: “Energ-IQ is een programma dat is opgezet in samenwerking met FysioHolland-therapeut Jos van der Hoek. Bijzonder aan Energ-IQ is dat verschillende disciplines samenwerken voor het herstel. Er vindt veel kennisdeling plaats, waardoor een patiënt zo snel mogelijk kan herstellen. De tevredenheid van deelnemers van het programma vind ik het mooist.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten? Neem contact op via (088) 374 16 00 of vindt een locatie bij jou in de buurt op https://fysioholland.nl/locaties/