dry needling knie - fysioholland

De revalidatie van een gescheurde kruisband vergt geduld. De revalidatie kan al snel 12 maanden duren. Begeleiding van de (sport)fysiotherapeut bevordert het herstel. Tijdens een voetbalwedstrijd liep Tim vorig jaar een nare kruisbandblessure op. Zowel voor als na de operatie aan zijn voorste kruisband werd hij begeleid door één van onze fysiotherapeuten. Voordat hij zijn kruisband scheurde was hij minimaal 5 keer per week op het voetbalveld te vinden voor trainingen en wedstrijden.

Een gescheurde kruisband, wat nu?

“Nadat vastgesteld is dat mijn kruisband inderdaad gescheurd was ben ik doorverwezen naar de fysiotherapeut van FysioHolland om me voor te bereiden op de operatie. Samen met de therapeut ben ik aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat ik zo sterk en fit mogelijk de operatie in kon gaan.”

“Na de operatie had de fysiotherapeut een duidelijk stappenplan voor me opgesteld waarbij we in kleine stapjes aan het herstel werkte.”

Minimaal tien maanden revalideren

“Vanaf het begin werd er gezegd dat de revalidatie minimaal tien maanden zou gaan duren. Na zes weken kon ik terecht voor de operatie. De weken voorafgaand aan de operatie zijn we aan de slag gegaan met lichte spierversterkende oefeningen. Hoe sterker je zo’n operatie ingaat hoe sterker je hier ook weer uit komt. Na de operatie had de fysiotherapeut een duidelijk stappenplan voor me opgesteld waarbij we in kleine stapjes aan het herstel werkte.”

Vind een praktijk

Voldoening uit de kleine stappen vooruit

“Voor mijn gevoel ging het herstel vaak echt heel langzaam, toch hielp de fysiotherapeut mij om voldoening uit de kleine stappen vooruit te halen. Een half jaar na de operatie mocht ik weer aan de slag met specifieke oefeningen voor het voetbal, dat was voor mij een grote mijlpaal, die had ik wel even nodig. Voor mijn gevoel kwam vanaf toen het einde van de revalidatie stukje bij beetje in zicht.”

Bijna een jaar verder

“Elf maanden na het oplopen van de kruisbandblessure sta ik weer op het veld en kan ik weer aardig mee voetballen! Achteraf gezien is het herstel voorspoedig verlopen en ben ik natuurlijk heel blij dat ik weer actief ben op het veld.”

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Door heel Nederland hebben wij (sport)fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in knieklachten, kruisbandblessures en orthopedische revalidatie. Kijk hier voor een praktijk bij u in de buurt.

Wegens de privacy van de cliënt hebben wij de naam veranderd.