Uw eerste afspraak

Je bent hier:

Uw eerste afspraak bij de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Heeft u langdurig lichamelijke klachten of acute blessures, of wordt u belemmerd in het bewegen als gevolg van een ziekte of aandoening? Dan kan de fysiotherapeut u begeleiden. U heeft hiervoor in de meeste gevallen geen verwijzing nodig van uw huisarts. Een goede voorbereiding op uw eerste bezoek aan de fysiotherapeut zorgt ervoor dat de fysiotherapeut u snel kan behandelen. Nog geen afspraak ingepland? Maak dan direct online een afspraak.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Eerste afspraak bij de fysiotherapeut

U start altijd eerst met een intakegesprek, zodat de fysiotherapeut uw lichamelijke klachten in kaart kan brengen. Denk aan de duur en de intensiteit van de lichamelijke klacht en de gevolgen hiervan op uw dagelijkse leven. Indien nodig voert de fysio een lichamelijk onderzoek uit om een beter beeld te krijgen bij de klachten die u ervaart. Een lichamelijk onderzoek bestaat vaak uit het uitvoeren van een paar simpele oefeningen of het voelen aan de betreffende spieren. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klacht bestaat de eerste afspraak doorgaans uit een intake en direct een behandeling. Hiervoor kunnen daarom twee zittingen in rekening worden gebracht.

Behandeling bij de fysiotherapeut

Naar aanleiding van het gesprek en het eventuele lichamelijke onderzoek stelt de therapeut samen met u een behandelplan op met persoonlijke doelen. Dit behandelplan vormt de inhoud van de toekomstige behandelingen. Naast het behandelplan geeft de fysio een aantal oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren zodat uw klachten verminderen en u snel uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken.

Wat neem ik mee naar de fysiotherapeut?

Voordat u naar de eerste afspraak toe gaat, wilt u uiteraard goed voorbereid zijn. Wij vragen u het volgende mee te nemen: een handdoek, een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) en (indien nodig) een verwijsbrief van de arts of specialist. Verder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van onze huisregels. Het is handig om comfortabele (sport)kleding aan te doen zodat u gemakkelijk kunt bewegen.

"Ik wilde mijn spieren laten rusten door op bed te gaan liggen en pijnstillers te slikken. Van de fysiotherapeut heb ik geleerd dat het belangrijk is om juist te blijven bewegen, en het helpt echt!"

Sander, 31 jaar, acute rugklachten

Waar kunt u terecht?

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij alle praktijken van FysioHolland. Vind hier uw dichtstbijzijnde praktijk en neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak