Cliënt aan het woord H. van de Berg

Mevrouw H. (van den Berg) – Groen is voor verschillende lichamelijke klachten sinds juli 2016 onder behandeling bij Manueel therapeut Marloes Duininck. De behandelingen zijn begonnen nadat mevrouw voor de eerste keer aan een lumbale stenose (een vernauwing in het wervelkanaal) is geopereerd en na deze operatie tijdelijk in een rolstoel belandde. De focus ligt vooral op haar rug- en heupklachten. Tijdens het traject zijn er echter vervelende complicaties opgetreden zoals een nieuwe heupoperatie in de zomer van 2017, een tweede stenose operatie in mei 2018 en in september 2018 liep zij ook nog eens een gecompliceerde kniebreuk op. Na zoveel klachten en complicaties is het lastig om het vertrouwen in het lichaam niet te verliezen. En dat is precies wat Mevrouw H. (van den Berg) – Groen probeert niet te doen.

Minder mobiel door lichamelijke klachten

“Ik had al een tijd lichamelijke klachten aan onder andere mijn rug en ben toen voor de eerste keer aan stenose geopereerd. Na deze operatie ben ik doorverwezen naar de fysiotherapeut en ben ik begonnen met mijn behandelingen bij Marloes. Ik had hevige pijnscheuten in mijn been welke steeds heviger werden tot ik op een gegeven moment steeds door mijn been zakte en bijna niet meer kon lopen. Het gevolg hiervan was dat mijn rug alleen maar stijver werd en meer klachten gaf. Ook verplaatsen binnenshuis werd een steeds groter probleem.

Lichamelijke én mentale steun

“De behandelingen bij Marloes zijn intensief en door de tussentijdse complicaties duurt het traject langer dan verwacht. Maar ik zet door. Marloes biedt steun op vele vlakken, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. We hebben een goede klik en er hangt altijd een positieve en ontspannen vibe. Dit zorgt ervoor dat ik de hoop niet verlies en doorzet.”

Vertrouwen in het herstel

“Inmiddels kan ik kleine stukjes weer redelijk pijnvrij lopen en word ik gelukkig weer een stuk mobieler en minder afhankelijk. Een belangrijke tip die ik iedereen die ook een heftig revalidatietraject doormaakt wil meegeven is dat u nooit het vertrouwen in uzelf (en natuurlijk ook niet in de behandelaar) moet verliezen. Zonder vertrouwen komen we nergens.”

Tips, persoonlijk advies en behandeling aan huis

“Ik ontvang veel tips over hoe ik verantwoord kan blijven bewegen, er wordt niets opgedrongen en ook rust is voor mij erg belangrijk. Marloes verdient een negen, zij begrijpt mij als cliënt, bagatelliseert niet en de persoonlijke aandacht die zij geeft is erg prettig. Wanneer ik niet in staat was naar de praktijk te komen kwam Marloes naar mijn huis.”

De FysioHolland App als aanvulling op de behandeling bij FysioHolland

“Een positieve aanvulling op de behandeling is de FysioHolland App. De app werkt uitstekend en is een ideaal geheugensteuntje voor mijn afspraken maar ook voor de oefeningen die ik thuis moet uitvoeren. Dankzij instructievideo’s van de oefeningen weet ik dat ik de oefeningen goed uitvoer en zelf mijn herstel kan bevorderen.”

Meer weten of een afspraak maken?

Heeft u lichamelijke klachten en wilt u weten hoe u deze kunt verminderen of voorkomen? Dan bent u bij FysioHolland aan het juiste adres. Onder begeleiding van een fysio- en/of manueel therapeut werkt u aan uw herstel en leert u hoe u uw klachten onder controle kunt krijgen én houden.

Neem contact op met FysioHolland Amsterdam via 020 290 4539 of stuur een e-mail naar amsterdam@fysioholland.nl.

Wilt u liever contact met een specialist bij u in de buurt? Bekijk hier al onze locaties en neem vrijblijvend contact op.