E-Exercise: online oefenprogramma
voor lage rugklachten

Je bent hier:

Heeft u last van lage rugklachten?

Heeft u last van lage rugklachten? FysioHolland werkt met een wetenschappelijk bewezen oefenprogramma, genaamd e-Exercise Lage Rug. Het programma en de duur van het programma is afhankelijk van de ernst van uw klachten. Het is een combinatie van face-to-face (tijdelijk geheel via videobellen) met uw therapeut en oefentherapie via de FysioHolland app. Uw therapeut kan eenvoudig de inhoud van het programma afstemmen op uw behoefte.

Over het e-Exercise Lage Rug Programma

Het e-Exercise Lage Rug Programma maakt onderdeel uit van de FysioHolland app. Het is een compleet programma wat volledig is afgestemd op uw klachten. Uw therapeut past de inhoud van de het oefenprogramma aan op uw zorgbehoefte. U heeft hiermee altijd een hulpmiddel om thuis aan de slag te gaan en wordt gestimuleerd om de regie te voeren over uw eigen gezondheid onder begeleiding van uw fysiotherapeut.

nieuwe app2
Shoot bij Kampong uitleg app Billie Jo Krul - fysioholland

Hoe werkt e-Exercise Lage Rug

e-Exercise Lage Rug maakt onderdeel uit van de FysioHolland app. Hierdoor kunt u in de vertrouwde FysioHolland app omgeving aan de slag met uw lage rugklachten. Uw therapeut maakt een oefenschema op maat. Wanneer het tijd is voor uw oefeningen krijgt u een automatische notificatie. U kunt eenvoudig informatie terugkijken of -lezen. U kunt zelf een beweegactiviteit naar voorkeur uitkiezen en deze beweegactiviteit kan indien nodig stapsgewijs worden opgebouwd. Vervolgens evalueert uw therapeut met u hoe beweegopdrachten en oefeningen zijn gegaan. Het beweegprogramma bestaat uit drie onderdelen: activiteiten, oefeningen en informatie.

De drie modules binnen e-Exercise

Aciviteiten
Bij e-Exercise kiest u in de eerste week een beweegactiviteit. Het uitvoeren van een activiteit naar keuze maakt het programma aantrekkelijk om uit te voeren. Er wordt daarvoor eerst naar uw basisniveau gekeken. Samen met uw fysiotherapeut wordt gekeken naar het doel waar u naartoe wilt werken.

Oefeningen
e-Exercise bevat standaard oefenprotocollen met oefeningen gericht op mobiliteit, stabiliteit en kracht. Uw fysiotherapeut past de oefeningen aan op uw behoefte en mogelijkheden. Via de app ontvangt u herinneringen om de oefeningen uit te voeren. U kunt daarbij een filmpje van de oefening bekijken en aangeven hoe het uitvoeren van de oefening is gegaan. De fysiotherapeut kan op basis van deze evaluaties, indien nodig, oefeningen toevoegen of verwijderen.

Informatie
e-Exercise bevat een rijk aantal informatiemodules met teksten, video’s en animaties over onder andere iemands specifieke klacht, de werking van pijn, het belang van bewegen en het aannemen (én aanhouden) van een actieve leefstijl. 

Wetenschappelijk onderzoek

De ontwikkeling, evaluatie en implementatie van e-Exercise wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Hogeschool Utrecht, het UMC Utrecht, de Academische Werkplaats eerstelijns Fysiotherapie, Fontys Paramedische Hogeschool en het Nivel. Het onderzoeksteam van e-Exercise voert onafhankelijk onderzoek uit en publiceert haar resultaten in wetenschappelijke tijdschriften, vakbladen en op symposia. Opgedane kennis en producten worden geïntegreerd binnen het onderwijs.

e-exercise onderzoekers
online fysiotherapie op afstand

Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden 

Heeft u lage rugklachten? Aarzel niet en vraag vandaag nog een oefenprogramma aan bij uw fysiotherapeut. bent u nog niet onder behandeling bij FysioHolland. Vind dan een locatie bij u in de buurt en maak een afspraak voor een online-consult.