Mijn naam is Stijn Haverkamp. Stijn is fysio- en manueel therapeut bij FysioHolland Medicort Naarden en ik ben gespecialiseerd in patellofemorale pijnklachten en (top)sport gerelateerde blessures. Dit houdt in dat ik jou kan begeleiden bij klachten zoals pijn rondom de knieschijf, vaak voorkomend bij traplopen, fietsen, hurken en zitten met gebogen knieën. Ook begeleid ik veel topsporters die weer topfit willen zijn voor hun trainingen en wedstrijden. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de racefiets, hardlopend of voetballend in het Vondelpark of in de sportschool.

Ik werk nauw samen met de Orthopedisch Chirurgen van Bergman Clinics en ben aangesloten bij het Olympisch Netwerk van TeamNL. Tevens verzorg ik de fysiotherapie voor 3 olympische bonden. Ik begeleid de spelers van de Nederlandse Handboogbond, de Nederlandse Boksbond, de Nederlandse Tafeltennisbond en de Nederlandse Curling Bond tijdens World Cups, EK’s, WK’s, European Games en Olympische Spelen.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het verschil wat je als fysiotherapeut kan maken! Zorgen dat een atleet na een blessure weer op topniveau kan presteren, het toewerken naar een belangrijke wedstrijd, het complete proces met alle ups en downs en de interactie met de atleet. Maar ook met de cliënt die door fysieke klachten niet meer kan sporten, werken of in het dagelijks leven zonder pijn kan functioneren. Het geeft enorm veel energie als dit snel weer lukt!

Het moment dat mij het meest is bijgebleven is 4 jaar geleden bij de European Games. Het was de eerste keer dat ik voor TeamNL en de Nederlandse Tafeltennissters werkte. In de kwart finale tafeltennis was Li Jiao met haar 42 jaar helemaal op. Ze wist de wedstrijd op een haar na te winnen.

In mijn blog ga ik in op het effect van hardlopen op de knieën. Lees de blog: “Waarom is hardlopen goed bij knieklachten?”

In dit artikel vertelt Stijn Haverkmap waarom hardlopen juist goed is bij knieklachten.

Fysiotherapeut Naarden Stijn Haverkamp

Contact Stijn Haverkamp

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).