Mijn naam is Stefan Lakenmann, ben algemeen fysiotherapeut en gespecialiseerd in dry needling. Deze techniek is effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints, in de volksmond ook wel “spierknopen” genoemd. Dry needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling. In mijn vrije tijd ben ik momenteel veel te vinden op de tennisbaan en hou ik ervan om ook veel andere sporten te beoefenen. Ik werk momenteel bij FysioHolland Amsterdam Govert Flinck.

Iedere cliënt is anders en dit maakt het werk erg afwisselend. Soms lijken bepaalde klachten op elkaar maar het verhaal van de cliënt is nooit hetzelfde. Deze kritische zoektocht naar de juiste behandeling per cliënt is precies wat ik zo leuk vind in dit vak. Om mijn kritische zoekvaardigheden uit te breiden studeer ik sinds 2013 Osteopathie.

Door een knieblessure moest ik tijdelijk stoppen met sport. Dit resulteerde in een revalidatieproces waar ik veel van geleerd heb. Naast het lichamelijke deel is het mentale deel ontzettend belangrijk bij een revalidatie, bij elke blessure eigenlijk. Hier ben ik stil bij gaan staan en besef ik meer dat de mindset een groot onderdeel is bij wat voor klacht dan ook. Zo kon ik na 1,5 jaar een marathon lopen wat ik zonder mentale prikkeling niet had kunnen bereiken. Dit maakt dat ik me beter kan inleven en voor dit onderdeel altijd ruimte laat in mijn behandeling.

Contact Stefan Lakenman

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).