Ik ben Samantha de Jong, fysiotherapeut bij FysioHolland STTC Hilversum De Meent, Bussum en locatie Struikheiweg. Ik ben gespecialiseerd in hydrotherapie, (zwangerschapsgerelateerde) bekkenklachten, spataderbehandeling en chronische aandoeningen (zoals neurologische en reumatische aandoeningen). Dit houdt in dat ik jou kan begeleiden bij klachten zoals bekkenpijn, chronische klachten zoals reuma, beroerte, klachten door spataderen en informatie kan geven aan jou en jouw eventuele partner rondom de bevalling. Ik doe ook regelmatig aan huis behandelingen. Daarnaast ben ik ook werkzaam als ZwangerFit docente, geef ik zwangerschapszwemmen in Hilversum en geef ik zwangerschapsmassages. Ik werk nauw samen met directe collega’s om jou de beste zorg te kunnen bieden.

Het mooiste aan mijn werk vind ik de interactie met cliënten. Tijdens de hydrotherapie zie ik veel mensen met chronische klachten langdurig en op dan bouw ik echt een band op met de mensen. De puzzel om te achterhalen wat werkt bij iemand en dit op ze overbrengen is altijd weer een uitdaging. Maar de grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat de cliënten zelfstandig ook hun oefeningen blijven bijhouden. Ik vind het leuk om als fysiotherapeut met de hydrotherapie mensen weer in beweging te krijgen, op manieren die op “het droge” niet meer gaan.

Momenten die mij het meeste zijn bijgebleven is de dankbaarheid van mensen om de kleinste dingen. Dat varieert van een bepaalde activiteit weer kunnen doen tot gewoon begrip tonen en een luisterend oor bieden als je ziet dat ze dat nodig hebben. Dat kan een groot verschil maken in je band met mensen. Ze voelen zich weer een echt persoon en geen gehandicapte.

In dit artikel vertelt Samantha over een verkoelende zomer work-out in het water.

Contact Samantha de Jong- Wallenburg

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op linkedin.