Mijn naam is Marloes Duininck en ben manueel therapeut. Momenteel werkzaam bij FysioHolland Amsterdam-Oost, locaties Oosterpark, Vrolikstraat en Medisch Centrum Oost (MCO)Ik kan jou begeleiden bij alle wervelkolom gerelateerde klachten van nek tot onderrug en heup.

Daarnaast begeleid ik regelmatig cliënten met schouder– en elleboogklachten. En zie ik veel schouderklachten die voorkomen bij oncologische cliënten, bijvoorbeeld als gevolg van bestraling of tijdelijke immobilisatie na een borstoperatie. Ook is ademhaling- en ontspanningstraining vaak een onderdeel bij behandeling van stress gerelateerde nek-, schouder- en rugklachten.

Kwaliteitsnetwerk rugklachten

FysioHolland heeft zich aangesloten bij het Rug-netwerk. Het voordeel hiervan is dat er altijd gehandeld wordt volgens de laatste ontwikkelingen. De kwaliteit van aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van inhoudelijke scholing en toetsing.

Uitgangspunten van de behandeling

Door de rugklachten effectief aan te pakken proberen we onnodig lange ziekteduur en beperkingen in je dagelijkse activiteiten te voorkomen. Je staat als patiënt altijd centraal bij de behandeling. Ieder mens is anders, dus de behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

De behandeling bestaat uit:

  1. het verbreden van de kennis over (het ontstaan van) de rugklachten zodat je weet hoe je het beste op de klachten kunt reageren en op een goede manier kan handelen;
  2. adviezen ten aanzien van je dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden en/of sport;
  3. een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd;

Het is belangrijk dat je zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kun je sneller genezen. Bewegen is goed voor je rug en niet schadelijk!

Kijk meer informatie op: www.rug-netwerk.nl

Contact Marloes Duininck

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op linkedin.