Ik ben Marga Tollenaar, fysiotherapeut in Amsterdam Noord en ik ben gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie. Dit houdt in dat ik jou kan begeleiden bij klachten zoals zwellingen of ophopingen van vocht op diverse locaties. Hierbij kan jij klachten hebben als een moe en zwaar gevoel, een strak gespannen gevoel, huidveranderingen, verklevingen van littekenweefsel en beperkingen van de functie.

In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de fiets. Ik heb een racefiets en maak vaak lange tochten door de natuur om mijn conditie op pijl te houden. Soms doe ik mee aan georganiseerde tochten.

Ik werk nauw samen met het BovenIJ Ziekenhuis, het OLVG en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en ben aangesloten bij het Onconet, de NVFL (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie) binnen de Lymfologie en Oncologie. Tevens ben ik locatiemanager van het Cancer Care Center in Amsterdam Noord. Daar werken we samen in een multidisciplinair netwerk. Daarnaast verzorg ik trainingen voor oncologische cliënten. Door het geleidelijk opbouwen van duur- en krachtactiviteiten begeleidt de oncologiefysiotherapeut jou naar een grotere lichamelijke belastbaarheid. De training wordt aangepast op jouw situatie en is gericht op kracht, conditie, mobiliteit en vitaliteit. Cliënten kunnen dankzij deze trainingen de chemotherapie behandelingen bijvoorbeeld beter volhouden of sneller herstellen van een operatie.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het begeleiden van cliënten met ernstige aandoeningen, die ondanks alle zware behandelingen die ze hebben ondergaan, de moed en de motivatie opbrengen om te gaan trainen/ oefenen om het functioneren in het dagelijks leven en/of de kwaliteit van leven te verbeteren.

Het moment dat mij het meest is bijgebleven is een cliënte met lymfoedeem in haar arm na behandelingen voor mammacarcinoom, die speciaal vanuit Alkmaar naar mij toe kwam omdat haar moeder 20 jaar geleden met succes voor hetzelfde probleem door mij was behandeld.

Contact Marga Tollenaar

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jou onder behandeling bent (geweest).