Ik ben Lotte Smit en ik ben algemeen therapeut bij FysioHolland Den Helder, locaties Bernhardplein en Reigerstraat. Ik ben daarnaast Master Geriatriefysiotherapeut, dus ouderen met diverse aandoeningen kunnen bij mij terecht. Denk aan ouderen met valproblemen, vermoeidheidsklachten, afname van spierkracht of problemen met lopen. Ook mensen met chronische klachten zoals COPD, artrose, osteoporose of Perifeer arterieel vaatlijden of mensen die net  een knie of heup operatie hebben gehad kunnen bij mij terecht.

Ik ben aangesloten bij Chronisch Zorgnet  beweegzorg noordwest en  indien nodig werk ik samen met diëtisten, ergotherapeuten en huisartsen. Mijn doel als fysiotherapeut is iemand zijn zelfstandigheid teruggeven of laten behouden. Ik probeer ze zo actief en vitaal mogelijk te houden en ze het positief effect van bewegen te laten inzien. Door middel van krachttraining en/of looptraining kan ik ervoor zorgen dat iemand bijvoorbeeld weer zelfstandig kan opstaan uit de stoel en naar het toilet kan lopen met zo lang mogelijk zelfstandig thuiswonen als belangrijkste doel. Ook probeer ik vaak mensen met valangst het vertrouwen te geven in het lopen met een rollator, zodat diegene weer zelfstandig naar buiten kan en niet angstig of eenzaam wordt.

Ik hou van zaalvoetbal en speel bugel in een orkest. Ik ga daarnaast graag kamperen en wandelen in de natuur.

fysiotherapeut Den Helder Lotte Smit

Contact Lotte Smit

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).