Ik ben Ljiljana Music, oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut bij FysioHolland Amsterdam. In ruim tien jaar heb ik veel ervaring opgedaan met de begeleiding van mensen die getroffen zijn door kanker. Ik geloof in een holistische aanpak. Dit betekent dat niet alleen naar het lichaam wordt gekeken voor een goed herstelproces, maar het mentale vlak ook een belangrijke rol speelt hierin. Als oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut kun je ontzettend veel betekenen, ik vind het mooi om in deze cruciale periode van iemands leven iets te kunnen betekenen.  

Lees ook de ervaring van cliënte Leah (56) uit Amsterdam “Oedeem- en oncologiefysiotherapeut Ljiljana is echt mijn lifesaver geweest.”.

Fysiotherapie bij kanker

Als oncologisch fysiotherapeut heeft Ljiljana Music specifieke kennis in de ziekteleer van kanker: het ontstaan, beloop, de behandelmogelijkheden en de klachten die patiënten kunnen ervaren. Ik help mensen op het fysieke vlak om met hun klachten om te leren gaan. Afhankelijk van de situatie werk ik samen met de patiënt aan klachten verminderen, verergering voorkomen, of zelfs wegnemen. Behalve fysiek kijk ik als oncologisch fysiotherapeut ook naar het psychosociale vlak. Kanker heeft ook mentaal veel impact. Naast lichamelijke klachten kunnen ook angst, vermoeidheid, weinig vertrouwen in het lichaam en een lager zelfbeeld gevolgen zijn. Samen met de patiënt werk ik aan conditieverbetering, vermoeidheid verminderen, een positiever zelfbeeld opbouwen en plezier in bewegen te ervaren. We helpen mensen om belangrijke stappen te maken en het leven weer op een positieve en zinvolle manier op te pakken.

Samenwerken bij herstel tijdens en na kanker

Afhankelijk van de fase van het behandelproces waar de cliënt zich in bevindt, zorg je voor de juiste behandeling. Deze is aansluitend op de persoonlijke situatie van de cliënt. Naarmate het behandeltraject opbouwt, ontdek je wat deze cliënt nodig heeft. Je leert elkaar beter kennen en kunt sneller signaleren of er ook op andere gebieden zorg nodig is.

Ik werk als therapeut bij FysioHolland in het Cancer Care Center. Dit center biedt alle zorg voor (ex)kankerpatiënten onder één dak. We werken hier met verschillende disciplines samen, dus de overdracht naar een andere zorgprofessional verloopt makkelijker. We kijken niet alleen naar de patiënt, maar ook naar zijn of haar omgeving. Soms kun je het gezin bijvoorbeeld ook adviseren en coachen als iemand niet meer te genezen is.

Dankbaar werk als oedeem- en oncologiefysiotherapeut

Tijdens mijn zomervakantie ontving ik nog huwelijksfoto’s van een cliënte met de tekst: “Wat een transformatie vergeleken met een aantal maanden geleden. Mede dankzij jou, heel veel dank voor alles.”. Daar doe ik het voor.”

Contact Ljiljana Music

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).