Mijn naam is Karin Schepman en ben sportfysiotherapeut.  Tevens heb ik mij de afgelopen jaren mij verder gespecialiseerd in schouderrevalidatie en sinds 2013 actief lid van het Schoudernetwerk Amsterdam (SNA). Ik werk momenteel voor FysioHolland Amsterdam Kraaiennest.

Een succesvolle behandeling vereist een goede samenwerking tussen cliënt, fysiotherapeut en verwijzend arts/specialist. Ook als sportfysiotherapeut richt ik mij voor optimaal herstel van een blessure op actieve en grensverleggende functionele trainingen, waarbij ik graag gebruik maak van losse gewichten of barbell, ondersteuning met kinesiotape of technieken volgens het Mc. Mulligan concept en/of actieve rug-revalidatie. Tevens bij het behandelen van stijve en pijnlijk spieren gebruik ik ook dry needling als aanvullende behandelmethode.

Ook buiten de praktijk in de wijk actief
Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht: kinderen met overgewicht vormen een speerpunt voor de gezondheidszorg in Amsterdam Zuid-Oost. In nauwe samenwerking met verpleegkundige JGZ, ouder-kind adviseur, diëtiste en K-Zone Sports begeleid ik kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met overgewicht. We stimuleren daarmee een gezonde leefstijl en bewustwording voor ouders en kinderen in de wijk. Ik help bewoners van de unieke Woonvorm ‘Lievegoed’ om optimaal zelfstandig te kunnen blijven functioneren. In het Bijlmerzwembad coördineer ik een groot deel van het jaar samen met C-enter fysiotherapie praktijk groepstrainingen in het water.

Over de Grenzen
Ruim 15 jaar heb ik in de tropen gewoond en gewerkt als CBR Coördinator en afdelingshoofd Fysiotherapie in diverse ziekenhuizen. Ik coördineerde er het opzetten van verwijsnetwerken voor gehandicapten in een aantal rurale gebieden van Tanzania, Zambia, Papua New Guinea en Timor Leste.

Als docent op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) deel ik nu mijn internationale kennis en werkervaring met studenten in de minor Global Health. Ook in Utrecht en Leiden heb ik regelmatig gastdocentschappen.

In dit artikel staat het laatste nieuws uit de praktijk.

Contact Karin Schepman

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op LinkedIn.