Mijn naam is Jop Rasing. Ik ben sportfysiotherapeut (MSc) en ben gespecialiseerd in het diagnosticeren van blessures ontstaan door sport en bewegen en het begeleiden van revalidanten terug naar hun doelsport. Een goede analyse van de sport en de sporter is een voorwaarde om te komen tot een succesvolle revalidatie. Bij de begeleiding van sporters valt bijvoorbeeld te denken aan een waterpoloër met overbelaste schouderspieren of een voetballer met kniepijn als gevolg van een verdraaiing. Ik werk momenteel voor de FysioHolland Afferden en Boxmeer Rembrandt van Rijnstraat.

Helaas zijn er ook sporters waarbij een operatie nodig is alvorens men training kan hervatten. Ook binnen deze zogenaamde orthopedisch revalidatie heb ik als sportfysiotherapeut veel kennis en ervaring.

Vaak vergeet men dat fysiotherapie er niet enkel is voor behandeling of training maar dat wij jou ook kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen of onzekerheden over jouw fysieke klachten.

Naast het begeleiden van sporters ben ik sinds een aantal jaar ook werkzaam als arbeidsfysiotherapeut. Als arbeidsfysiotherapeut kijk ik verder dan de fysieke problemen waar jij last van hebt. Samen met jou bespreek ik hoe jij te werk gaat of liever nog bekijk ik samen met jij jouw werkplek. Wat voor fysieke prestatie moet jij leveren om jou werk veilig en gezond te kunnen uitvoeren? Het maken van een video-analyse kan hierbij waardevol zijn. Samen kunnen we kijken hoe we bepaalde handelingen of taken minder belastend voor jouw lichaam kunnen maken. Tijdens mijn werk zie ik een grote variatie aan werkplekken. Hierbij valt te denken aan beeldschermwerkplekken, productiehallen en bedrijven in de agrarische sector.

Binnen mijn werkzaamheden als fysiotherapeut streef ik naar een zelfredzame patiënt. Ik geloof dat het ervaren van controle over jouw klachten, mentale gezondheid bevorderd en werkt als motivatie om actief jouw klachten te doen verminderen en doelen doen behalen. Fysiotherapie doen we dan ook met zijn tweeën.

Contact Jop Rasing

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op linkedin.