Ik ben Jolanda Groen. Op dit moment volg ik de opleiding tot algemeen fysiotherapeut en ben ik me aan het oriënteren in de richtingen waarin ik mijzelf verder wil specialiseren. Een van de werkvelden binnen de fysiotherapie die mij goed ligt, is de psychosomatische kant, maar ook andere richtingen binnen de fysiotherapie wil ik nog verder ontdekken. Ik werk op de locatie FysioHolland Lelystad Waterwijk. 

Als fysiotherapeut in opleiding kan ik ondersteuning bieden bij de aanpak van acute of langdurige lichamelijke klachten, die mensen belemmeren in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en/of de dingen die zij leuk vinden om te doen, zoals sport of andere hobby’s. Dit betreft klachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, een verkeerde houding, trauma, ziekte, maar ook spanning en stress.

Het menselijk lichaam zit ontzettend knap in elkaar. Het is verbazingwekkend om te beseffen wat er allemaal in je lichaam in gang wordt gezet om bijvoorbeeld een voorwerp op te kunnen rapen. Dat kan alleen als alles goed op elkaar is afgestemd en goed met elkaar samenwerkt. Je kunt je voorstellen dat als er ergens iets fout gaat in de aansturing of beschadigd raakt, door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking, (chronische) ziekte, overbelasting, trauma of een operatie, dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Daarnaast is de mate van herstel bij het merendeel van de klachten afhankelijk van hoe je in het leven staat en hoe je directe omgeving eruit ziet (bijvoorbeeld je sociale netwerk). Stress, spanning, slaaptekort, maar ook hoe je over je eigen herstel/klachten denkt, kunnen van invloed zijn. Die relatie tussen het brein en het lichaam vind ik fascinerend.

Mijn doel als fysiotherapeut is om mensen handvatten te bieden om de lichamelijke klachten die zij ervaren te verminderen en/of te beperken, zodat zij zo lang mogelijk actief en in beweging kunnen blijven om die dingen te kunnen doen, die voor hen belangrijk zijn.

Contact Jolanda Groen

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.