Ik ben Iris van den Brink, oefentherapeut Mensendieck in regio Midden Veluwe op locatie Elspeet. Oefentherapie is een houding- en bewegingstherapie waarbij u vooral zelf aan de slag gaat met de mogelijkheden van het lichaam. Het is een actieve therapie waarbij geoefend wordt tussen spiegels, zodat u kunt zien wat er gebeurt in het lichaam tijdens houding en beweging.

De oefentherapeut behandelt klachten die ontstaan zijn door een ongunstig houding- en beweegpatroon. Denk bijvoorbeeld aan: rugklachten of nekklachten door een zittend beroep of door het uitvoeren van lichamelijk zwaar werk. Naast lichamelijke klachten kunt u bij mij ook terecht met spanningsklachten, zoals stress of spanningshoofdpijn.

Oefentherapie is niet alleen voor volwassenen of ouderen. Ziet u uw kind steeds vaker onderuitgezakt zitten, bijvoorbeeld met het hoofd in de telefoon, of ziet u een kromming in de rug bij uw kind? Ook met deze onderwerpen kunt u bij mij terecht. Ik bied u adviezen voor in het dagelijks leven, over uw houding en beweging, tijdelijke oefeningen, ontspanning en een luisterend oor.

Contact Iris van den Brink

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met u aan de slag voor een effectieve aanpak van uw klachten, zodat u snel weer uw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als u onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op LinkedIn.