Ik ben Fred van Alphen. Ik ben geboren in Utrecht en vader van twee kinderen. Inmiddels ben ik de helft van mijn leven werkzaam als fysiotherapeut waarvan een groot deel als manueel therapeut op locatie Utrecht Zuilen. In 2014 ben ik bij Tamminga begonnen en heb in deze periode enkele naamsveranderingen van het bedrijf doorgemaakt. Zo prijkt er nu FysioHolland boven de deur aan de ASW waar ik vier dagen per week werkzaam ben.

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in de wervelkolom. Dat betekent dat ik voornamelijk mensen zie met pijnklachten en bewegingsproblemen aan rug en/of nek. Voor mij is de uitdaging om samen met jou te gaan zoeken waarom deze pijnklachten of beweegproblemen optreden. Wederzijds informeren heeft daarom in de behandeling een belangrijke plaats.

Verder heb ik de overtuiging dat we als “rechtopgaande” mens gebaat zijn bij een stabiele basis. Vergelijk het met een flatgebouw waarbij de bovenste verdiepingen alleen stabiel kunnen zijn als het fundament goed is. Vanuit dat oogpunt heeft het functioneren van de voeten mijn interesse.

Het trainen van de voeten sluit ook mooi aan bij mijn favoriete sportbeoefening hardlopen, of zoals ik liever zeg, “rennen”.

Ik hoop jou in de praktijk te ontmoeten en kijk ernaar uit om samen met jou te gaan kijken hoe we de problemen of pijn die jij ervaart kunnen gaan aanpakken.

Contact Fred van Alphen

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).